Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pokus o sebevraždu jsem čekala, říká sestra travičky

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Helena Lacinová, Zbyněk Schnapka, Khto - 
6. října 2010
05:22

Tragédie na pokračování ničí všechny lidi kolem matky (27), která se pokusila zvlášť ohavným způsobem sprovodit ze světa svoji dcerku Terezku (6). Na konci srpna jí dala vypít fridex, jedovatou nemrznoucí směs. Lékaři dítě naštěstí zachránili.

V minulých dnech si tato krkavčí matka v cele Vazební věznice Bory na Plzeňsku podřezala žíly okenním sklem! Přežila.

Sebevražedkyni našli dozorci ráno kolem šesté hodiny, když přišli k ní do cely. Kromě krvácející ženy, které poskytli první pomoc, našli ještě dopis na rozloučenou. Vězeňská i policejní mluvčí odmítly tyto informace potvrdit.

Chtěla se zabít už dříve

„Z věznice volali rodičům. Ti to nesou velmi těžce, zvlášť táta. Nemůže se nikdo divit, je to zase jejich dítě,“ řekla sestra travičky (21). Podle ní matku holčičky zlomila představa, že už dceru nikdy neuvidí, a proto se pokusila zabít. „Je na tom psychicky velmi špatně. Advokát, který za ní dochází, nám to říkal. Jak to půjde, tak za ní pojedu,“ neodvrátila se od vražedkyně příbuzná.

To, že si sestra něco v kriminále udělá, předvídala. „Chtěla se zabít už s Terezkou. Je to děsná představa, že čekala, až jí dítě umře. Terezce začalo být špatně, tak zavolala naší mamce a ta ji donutila zavolat záchranku. K tomu, aby se sama zabila, už nedošlo,“ popsala sestra vězněné ženy. Když prý si to představila při vyklízení sestřina bytu, udělalo se jí zle.

Bývalého partnera travičky a otce Terezky událost nechala chladným. „Dozvěděl jsem se to z televize a nezajímám se o to. Moje starost je, aby Terezka byla v pohodě,“ řekl. Paradoxy v jednání travičky zodpovědí soudní psychologové, kteří ženu zkoumají. Hrozí jí až 20 let vězení.

Lékaři hlídají, jak malé Terezce pracují ledviny

Terezka od dramatické noci vyrůstá u táty. Rodina se před veřejností uzavírá. Když pracuje, o Terezku se stará jeho matka v rodinném domku. „Lékaři hlídají její ledviny. Ty by mohla mít poškozené. Chodíme dvakrát týdně na pozorování. Bere prášky na tlak. Až je dobere, mohla by jít do školky mezi děti. Asi za čtrnáct dní,“ počítá otec. Ke své bývalé se příliš nevyjadřoval. „Chtěla odejít, tak odešla. Já ji nezdržoval a nezajímám se o ni,“ řekl.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání