Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Svědek: Kajínek není hrdina, ale chladnokrevný vrah!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: INT, rvs - 
5. října 2010
12:01

Jiří Kajínek rozhodně není nevinný. V květnu 1993 vraždil a navíc naprosto chladnokrevně, tvrdí korunní svědek Kajínkova případu Vojtěch Pokoš v rozhovoru pro deník Právo. On sám se měl stát další Kajínkovou obětí a zachránil se jen šťastnou náhodou.

Pokoš, kterému Kajínek zastřelil bratra Juliana, už podle svých slov nemohl poslouchat řeči o tom, že je Kajínek nevinný a navíc se dívat, jak se díky filmu stává skoro národním hrdinou. Po letech se proto rozhodl promluvit a znovu popsat osudné setkání, na kterém Kajínek zastřelil Juliana Pokoše a podnikatele Štefana Jandu.

Vrah schovával zbraň za zády

"Janda nás ukecal, řekl, že všechno bude v pohodě. Přijížděli jsme na místo a Kajínek už tam stál a čekal a měl ruce za zády. Já jsem seděl na zadní sedačce a viděl jsem, že za těmi zády něco má," popisuje Vojtěch Pokoš. Svého bratra i Jandu se proto snažil přesvědčit, aby rychle ujeli. Janda ale odjet odmítl a zastavil přímo před Kajínkem. "Kajínek stál hned u dveří řidiče a v tom začal střílet. Prostřílel vlastně celé auto," vypráví svědek.

Svědek přežil šťastnou náhodou

Julian Pokoš a Štefan Janda střelbu nepřežili, Vojtěch Pokoš byl vážně zraněný. "Já jsem vyskočil z auta, když začal střílet. Na mě pak střílel na zemi. Zachránil jsem se vlastně tím, že jsem se na té zemi točil," říká Pokoš. Na místo vzápětí přijelo další auto a Kajínek utekl. Tvrzení, že nestřílel Kajínek, ale policisté, jsou podle Pokoše nesmysl. Vraždu podle něj u Kajínka objednal podnikatel Antonín Vlasák. "Nemám na to ale důkazy," dodává svědek.

jsemproti ( 23. dubna 2011 00:42 )

A Jan Felcman-prostě všichni vypadaj jako kriminalníci ČIŠÍ jim to z očí!!!

jsemproti ( 23. dubna 2011 00:36 )

každý patří do své země né?

jsemproti ( 23. dubna 2011 00:34 )

Cikánek a fízláci zhizdí člověku jediny život Bezcitně ho nechat zemřít ve vězení.AT! POKOŠOVI sebevědomý spituje i s rodzinou

dobrotka ( 28. března 2011 01:28 )

bych si s Prokosem promluvila a bylo by jasno.

dobrotka ( 28. března 2011 00:23 )

ze slo o Kajinka, zacal vypovidal az o hodne pozdeji, kdyz proti Kajinkovi nemeli zadny primy dukaz.!!! Tak vylezlo tohle stvoreni, coby svedek. Policajti a hlavne jejich sefove maji pekne nahnano, soudce rovnez a nekolik zbohatliku-podnikatelu taky! V PLZNI SE KAJINEK SPRAVEDLNOSTI NIKDY NEDOVOLA!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání