Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Obžaloba: Muži nutili sedm žen k prostituci!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Archív)
Autor: Jitka Žigová - 
14. září 2010
16:56

Hnusné obchodování s lidmi se dostalo až před hradecký krajský soud. Všehoschopná čtveřice pod slibem zajištění dobře placené práce barmanky získala během tří let sedm žen k provozování prostituce na severu Čech a v Holandsku. Hrozí jim až 12 let vězení.

Podle obžaloby měla skupina rozdělené úkoly tak, že Jakub S. (22) a Vojtěch L. (25) vytipují, zajistí a přivezou za odměnu ve výši od 10 do 40 tisíc korun ženy vhodné k provozování prostituce Ladislavu K. (31) a jeho družce Iloně G. (34). Ti pak společně ubytovávali ženy ve svém bytě. Ladislav K. je vozil do Nizozemí.

Ženám odebral doklady a pod různými výhrůžkami nebo bitím je nutil k prostituci a odevzdávání vydělaných peněz. Jedné nešťastnici se podařilo utéct a ohlásit vše policii. Po obžalovaných nyní chce vrátit tři miliony, které jako prostitutka vydělala a musela jim je odevzdat.

Obžalovaná skupina však nařčení z obchodování s lidmi odmítla. „Holky to dělaly dobrovolně. Já je do Holandska vozil, protože mě o to požádaly. Dávaly mi 50 eur na den za to, že jsem jim vařil a pral. Jinak jsem tam obchodoval s auty,“ tvrdil Ladislav K. Do jedné z prostitutek se prý zamiloval, a proto začal v Holandsku žít. „Družka o ničem nevěděla. Zalhal jsem jí, že tam jedu pracovat na jatkách,“ snažil se očistit svoji partnerku.

sakra ( 15. září 2010 10:32 )

Nebo se pleteme?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání