Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Otec přejel svého synka (†2)! Nadýchal 0,33 promile

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Jaroslav Krčál - 
13. září 2010
17:06

Ve velkém šoku jsou stále obyvatelé malé vesnice na Svitavsku. V neděli odpoledne se tu totiž odehrála hrozná tragédie. Otec (28) řídil traktor s malým valníkem a k sobě do kabiny si vzal svého dvouletého syna. Dítě ale vypadlo z traktoru přímo pod kola vleku. Ten chlapce přejel, už mu nebylo pomoci.

Policisté zjistili, že otec před jízdou pil, naměřili mu 0,33 promile. „Je to mladá rodina, která se sem přistěhovala. Nedaleko bydlí jejich dědeček. Jsem z té tragédie v šoku, celou noc jsme s manželem nespali,“ řekla ztrápeně nejbližší sousedka.

"Nechte je být. Jsou to hodní a pracovití lidé. To, co je potkalo se nemělo stát. Byla to nehoda. Jsou z toho zdrceni,“ uvedl její manžel. Jak se přesně ale neštěstí odehrálo, nevěděli. „Řidič traktoru ještě nebyl obviněn. Vyšetřování dosud probíhá. Byla nařízena soudní pitva,“ řekla Hana Kaizarová ze svitavské policie. „Policisté na místě naměřili řidiči traktoru v dechu 0,33 promile alkoholu,“ řekla Blesku Hana Kaizarová ze svitavské policie.

Řidič je podezřelý z usmrcení z nedbalosti. Tragédie se stala na příjezdové cestě k domu. Otec údajně vezl syna na klíně a ten mu při jízdě vypadl. Než stačil zastavit, přejelo dítěti přes hrudník kolo plně naloženého valníku, připojeného za traktorem. Lékaři už chlapci nedokázali pomoci.

e.44 ( 14. září 2010 15:21 )

Na konkrétní případ jsi reagoval pouze na začátku diskuse, a to dost obšírně. Potom se i tvojí zásluhou dostala dikuse do mnohem širší roviny. Tak si nejdřív zameť před svým prahem, než začneš někoho napadat. Pa. Už vážně musím, už tu mám odvoz.

jiklik ( 14. září 2010 14:38 )

Jenže já reagoval na jeden jediný konkrétní případ. Zatím co ty si myslíš, že jsi nejchytřejší ze všech a předěláš celý svět k obrazu svému. Přece je naprosto jedno, jaký byl v tomto případě zákon a zda porušil jeden či jich porušil deset. A jestli je zákon dobrý či špatný. Já reagoval na konkrétní tragédii. A nevymejšlím bejkoviny o ničem kolem toho. To stav věcí v tomto případě vůbec nezmění.

e.44 ( 14. září 2010 14:31 )

Jseš idealista. Asi jsi nikdy na štěstí neměl potřebu se domáhat svého práva pomocí současných zákonů. A vážně si myslíš, že zákon chrání děti nařízením, že musí být v sedačce? Víš kolik oficiálně prodávaných sedaček je nevyhovujících a kolik už díky nim bylo smrťáků? Dítě nechrání ve skutečnosti zákon, ale zodpovědný řidič, který jede tak, aby bylo dítě v bezpečí ať už v sedačce, nebo na klíně. Někdy bohužel zasáhne nešťastná náhoda, nebo jiný nezodpovědný řidič, ale to se vždy stávalo a stávat bude a před tím dítě žádný zákon neochrání. Jo a proti zákonům, co dávají našemu konání přesná a ROZUMNÁ pravidla nic nemám, ale těch je ztěží tak polovina. Ostatní jsou made in Absurdistán. Zkus si vzít do ruky kteroukoliv sbírku zákonů a nebudeš se stačit divit, na jaké "perly" tam narazíš. Přeju příjemné počtení a loučím se. Za chvíli odjíždím někam, kde lišky dávaj dobrou noc a slovo internet je považováno za nadávku.

jiklik ( 14. září 2010 14:04 )

Ale to je snad samozřejmé. Zákony dávají jen našemu konání přesná pravidla. Zákony jen lidi nedusí, ale dávají jim také práva, také je ochraňuje. Ochraňuje třeba i majetky. A ochraňuje každého. I děti. A to třeba tím, že nesmí sedět ve předu na klíně řidiče, aby nebylo ohoženo. A za to zodpovídá řidič. A řidič ten zákon porušil. Lze to vyřešit domluvou. Nebo malou pokutou. jenže v tomto případě se stala tragédie. Takže porušení zákona, porušení dopravních předpisů má fatální následky. A podle toho bude trest. Trest bude také podle zákona.

gotzur ( 14. září 2010 13:23 )

Na to bych moc nesázel a zvláště ne v Česku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání