Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Brno: Zkorumpovaní politici dostali 7 let!

Bývalý žabovřeský starosta Aleš Kvapil (vpravo) dostal za korupci sedm let vězení a peněžitý trest půl milionu korun. Radovan Novotný také schytal sedm let za to, že si řekl o milionový úplatek
Bývalý žabovřeský starosta Aleš Kvapil (vpravo) dostal za korupci sedm let vězení a peněžitý trest půl milionu korun. Radovan Novotný také schytal sedm let za to, že si řekl o milionový úplatek  (Autor: Ondřej Požár)
Autor: Ondřej Požár - 
7. září 2010
18:39

Jsou zkorumpovaní a půjdou za to sedět! Tak v úterý rozhodl soud o dvou bývalých komunálních politicích Aleši Kvapilovi (60) a Radovanu Novotném (47). Kvapil, bývalý starosta Brna-Žabovřesk, i extajemník radnice Brno-střed Novotný schytali každý sedm let vězení, neboť si údajně řekli o milionový úplatek.

Kvapil navíc musí zaplatit půl milionu, jinak si pobyt za mřížemi prodlouží o 10 měsíců. Novotný dostal peněžitý trest 250 tisíc, nebo pět měsíců. Oba se proti trestům odvolali.

Organizátor korupce Novotný chtěl letos v lednu a únoru podle rozsudku od zástupce firmy Sonorecords Jiřího Štopla (49) nejdříve čtyři miliony a poté už jen milion za to, že tehdejší starosta Kvapil nebude klást překážky při plánované výstavbě multifunkčního Sonocentra.

Klíčové jednání o úplatku se odehrálo na žabovřeské radnici a policie pak 11. února na ulici zatkla Novotného, když si od Štopla nesl peníze.
Korunní svědek Jiří Štopl si schůzky s obviněnými nahrával. A jeho nahrávky posloužily jako hlavní důkaz o vině. „Obžalovaní si o úplatek řekli! Nešlo o policejní provokaci, jak tvrdila obhajoba. A tresty jsou odpovídající, protože společenská škodlivost korupčního jednání narostla,“ uvedl soudce Miloš Žďárský.

hellga ( 8. září 2010 12:39 )

husqarnowicz ( 8. září 2010 11:41 )

V kriminálech je dost místa pro celou ODS.

sakra ( 8. září 2010 10:16 )

Však se oba ihned odvolali, takže výsledek je v nedohlednu a o výši trestu lze diskutovat až po několika letech. Pravděpodobně se bude výrazně lišit od 7 let, pokud nebudou osvobozeni. Tak to u našich soudů chodí.

sppdsk ( 8. září 2010 08:24 )

Len aby v pozadí týchto dvoch neboli ešte väčší gauneri.....!

ravelli ( 7. září 2010 21:53 )

Znam je oba osobne,ale mi jich lito neni ,konecne se NECO DEJE

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání