Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Znásilňoval školačky a dívky, ke všemu se přiznal

Karel Vávra (23) u Krajského soudu v Plzni.
Karel Vávra (23) u Krajského soudu v Plzni.  (Autor: Blesk - Zbyněk Schnapka)
Autor: zb, oj - 
30. srpna 2010
15:15

Byl dětským vedoucím v Junáku a chtěl se stát policistou, kam se také už přihlásil. Místo spořádaného života se ale už v osmnácti letech dal na cestu zločinu.  Karel Vávra (23) byl posledních pět let fantómem Plzně. Strach z něj měly dívky i školačky, které osamocené šly městskou částí Doubravka.

Absolvent střední školy je přepadával a znásilňoval. Celkem zneužil dvě děti a dvě dívky. Teď stojí před Krajským soudem v Plzni a hrozí mu až patnáct let vězení.

Jediná dívka, které se násilníkovi dokázala ubránit, byla v roce 2008 školačka Barbora (11). Vávra si na dítě počíhal u garáží v Hlavní ulici. Namířil na ní atrapu pistole a chtěl, aby se svlékla. Proto jí na chvíli pustil. Holčička toho využila a rychle utekla. předtím už ale stihl znásilnit dvě školačky - Vendulu (13) a patnáctiletou Janu.

Poslední Vávrovou obětí byla letos v březnu Kateřina (23). Na vrchu Chlum jí znásilnil s nožem na krku. "Ano, udělal jsem to přesně tak, jak to popsala poškozená,“ pronesl před soudem Vávra a rozplakal se.

Přiznal se i k třem dalším dívkám, které zneužil. „Vždycky se mi zatmělo před očima. Celých pět let jsem neměl se žádnou z dívek pohlavní styk. Zkoušel jsem se s nimi seznámit, ale nikdy se to nepovedlo,“ řekl Vávra. Podle soudních znalců je Vávra sexuální deviant.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání