Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

VIDEO: Vraždil padesátiletý muž, samopalem vystřílel rodinu

Autor: val, josK - 
30. srpna 2010
18:11

AKTUALIZUJEME+VIDEO: Nasadil si sluchátka a šel střílet! Vyvraždil v bytě pět členů rodiny, dalšího zabil u vchodu panelového domu. Pak šel po ulici bratislavské okrajové čtvrti Devínska Nová Ves a náhodně pálil ze samopalu po všem, co se hnulo. Zabil i náhodnou svědkyni na balkoně! Než střelce policie zahnala do úzkých, stačil zranit dalších 15 lidí, z toho jednoho Čecha. Útočník Ľubomír H. (†48) po krvavém masakru spáchal sebevraždu!

Česká televize zveřejnila informaci, že asi třicetiletý muž, který v nemocnici bojuje o život je české národnosti.

Oficiální tisková konference

"Všem bych rád vyjádřil úpřímnou soustrast. Rodinám pozůstalých a zraněných jsme poskytli psychologickou pomoc. Mezi zraněnými jsou i policisté. Sám je ještě dnes navštívím v nemocnici," řekl na mimořádné tiskové konferenci ministr vnitra Daniel Lipšic.

Slovenský list Sme s odvoláním na svůj zdroj uvedl, že střelec byl bývalým vojákem. Předtím tvrdil, že šlo o bývalého policistu.

"Pachatel vyšel ze vchodu, a když zaznamenal policisty, zahájil palbu. Soustavně pálil na vše, co se hýbalo. Další hlídky ho zahnaly do místa, odkud nebylo úniku. Následně spáchal sebevraždu. Policisté na místě našli čtyři mrtvé ženy a jednoho muže. U vchodu našli policisté dalšího mrtvého, který patřil k rodině," upřesnil na zvláštní tiskové konferenci policejní prezident Jaroslav Spišiak.

Policejní prezident se odmítl k osobě pachatele vyjadřovat. "Nebudu se vyjadřovat, zda byl členem rodiny. Pachateli je asi padesát let a byl jen jeden. Vraždil samopalem vzor 58, měl další dvě krátké zbraně a plných osm zásobníků. Samopal 58 nemůže nikdo držet legálně," dodal policejní prezident.


VIDEO: youtube.com, TV JOJ

Video  Masakr v Bratislavě  - Tv Joj
Video se připravuje ...

První informace z pondělního dopoledne

Šílený útočník spustil střelbu v bratislavském bytě v ulici Pavla Horova před desátou hodinou dopoledne. Policii informovala učitelka z mateřské školky. Nejprve střílel z automatické zbraně na své známé, poté se přesunul na ulici a pálil po lidech a do oken. Motiv útočníka je zatím neznámý.

Přímo na ulici střelil do hlavy policistu, na zastávce postřelil mladou dívku (17), a potom se zabarikádoval v místní škole, kde spáchal sebevraždu. Zraněné je i tříleté dítě, které převezli záchranáři do nemocnice v Bratislavě. Dítě je mimo ohrožení života.

VÍTE, KDO JE STŘELCEM? VÍTE, KDO JSOU OBĚTI? MÁTE FOTOGRAFIE? NEBO VIDEO? OZVĚTE SE NA TIP@BLESK.CZ A NEBO NA 724014586

Tady brutální vrah zabíjel. Tady brutální vrah zabíjel. | ČTK

Mohli jsme zemřít za bílého dne, děsí se lidé

"Šli jsme s manželkou a synem ze zdravotního střediska, seděli jsme v autě, když jsme zaslechli střelbu, která nám rozstřílela sklo na autě. Střelce jsem neviděl, všichni se rozutekli, ani já jsem na nic nečekal, chytil jsem malého a utíkali jsme se schovat do obchodu s nábytkem," citovala Pravda.sk otce postřeleného chlapce. "Až potom jsem zjistil, že je raněný. Díky bohu se mu nic vážného nestalo," dodal.

Většina ze zraněných, které sanitky rozvezly po okolních nemocnicích, má prostřelené končetiny, jeden člověk má poraněný hrudník, jiná žena hlavu.

"Seděl jsem u počítače a náhle jsem uslyšel výstřel," řekl Jakub M. deníku Nový Čas. "Strašně jsem se vylekal, pod mými okny jsem viděl kutálet se muže s postřelenou nohou," dodal.

Tady brutální vrah zabíjel. Tady brutální vrah zabíjel. | ČTK

"Nejprve jsme si mysleli, že někdo háže pouze petardy, ale poté vběhl do střediska sanitář a řekl nám, že se venku střílí. Zanedlouho do lékárny přiběhl i zraněný muž," uvedla doktorka Baumannová ze zdravotního střediska v Nové Vsi.

Středisko bylo okamžitě uzavřeno a nikdo z pacientů a personálu nesměl budovu opustit.

c3rb3r0s ( 4. září 2010 00:37 )

No tak musíme brát potaz že to byla jeho první sebevražedná čistka, takže byl ještě nezkušený.. samozřejmě měl správně mít také neprůstřelnou vestu a v ideálním případě i helmu s neprůstřelným hledím, pak by ho nějaká kulka do hrudi jen štípla. Nastavení samopalu na dávku bylo noapak profi jednání, protože se díky tomu daleko více míří. Když střílíš nepřerušovanou dávkou lítá to na všechny strany, je to tedy vhodné pouze pro větší dav nepřátel, ale pro jednotlivé vzdálené cíle je rozhodně vhodnější střelba dávkou (Tímto samozřejmě jen poukazuji na to že to nemá smysl moc rozebírat, protože jednal ve zkratu, takže měl jen základní reflexní zkušenosti jako to že používal dávky a kontroloval si hlaveň jestli se nepřehřívá)

c3rb3r0s ( 4. září 2010 00:27 )

No on do toho šel původně s úmyslem vystřílet ty cigány, problém je v tom že konal ve zkratovým jednání, takže si pak už neuvědomoval že cigáni sou ti špatní a šel "berserk"...

arcaben ( 1. září 2010 21:29 )

Dežo má jen měkké "I",tvrdé ještě nestačil šlohnout.....

vseznaleksenior ( 1. září 2010 15:51 )

nejlépúe by bylo, kdyby každý nosil viditelně pistioli jako v Texasu.Možná že by ubylo paskřivců, padourů a snad i astrachánů

vseznaleksenior ( 1. září 2010 15:48 )

Povídá:Zalez, nebo Ti ustřelím palici / formít/..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání