Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zloději chtěli odvézt bankomat! Odjeli však bez peněz

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Ondřej Požár, oj - 
20. srpna 2010
13:24

Aktualizováno: Údajně čerstvě naplněný bankomat se pokusili v pátek v noci ukrást neznámí zloději v Kuřimi u Brna. Stroj na peníze sice vyrvali a vytáhli před obchod s elektronikou, ale už ho nestihli naložit na malé nákladní auto. Z místa činu uprchli bez peněz.

„Ještě hodinu po půlnoci byl bankomat v pořádku. O dvě hodiny později – tedy kolem třetí hodiny ranní – už byl bankomat vyrvaný ze zdi na ulici. Zloději se dovnitř dostali tak, že rozbrušovačkou uřízli kovový rám dveří,“ řekl pro Blesk.cz mladík, který bydlí naproti.

Bez peněz a bez auta

Podle něj se zloději pokusili ukrást stroj s penězi z obchodního domu Elprum v Legionářské ulici. „Nechali na místě auto, červený peugeot valník s plachtou. Auto mělo plošinu, ale už to nestihli naložit. Asi je někdo vyrušil,“ upřesnil svědek.

Tvrdí také, že ve čtvrtek do bankomatu údajně doplňovali peníze. „Auto mělo nabouraný předek,“ dodal k vozu zlodějů mladíkův kamarád. Valník policie zajistila a odvezla z místa činu pryč.

Útok zlodějů na bankomat se podle policie odehrál krátce před třetí hodinou nad ránem. Strážce zákona přivolala telefonátem na linku 158 žena, která bydlí v sousedství.

„Vyrvali bankomat a pokusili se ho odvézt ve vozidle Peugeot Boxer. Byli asi vyrušeni, navíc byli hodně hluční, takže z místa činu uprchli. Žádné peníze ale z bankomatu nevzali. Zatím nevíme, jaká je škoda, to se nyní zjišťuje. Po pachatelích se pátrá,“ uvedla pro Blesk.cz policejní mluvčí Andrea Procházková.

palko1961 ( 20. srpna 2010 14:35 )

bude ale pribyvat. Lide nebudou mit penize a na usporne vladni balicky se kazdy vykasle

palko1961 ( 20. srpna 2010 14:32 )

kazdy normalni clovek spi, pokud neni v praci.

limak007 ( 20. srpna 2010 11:15 )

Pokusili se napsat článek o ukradeném bankomatu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání