Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Lupič strhával Brňankám řetízky. Kvůli drogám!

Autor: Ondřej Požár - 
17. srpna 2010
15:42

Vystupoval slušně, mluvil potichu. A voněl! Nikdo by do něj neřekl, že fetuje. Teď ale sedí již třikrát trestaný mladík (25) ve vazbě. Hrozí mu až 10 let vězení za to, že od začátku července strhával starším Brňankám z krku zlaté řetízky.

Lupiče se policistům podařilo chytit 8.srpna. Přiznal se k nejméně jedenácti případům. Ukradené řetízky měly hodnotu přes 50 tisíc, zloděj je ale prodával v bazarech za zlomek ceny.

Kořist mu často do zastavárny donesli na svůj občanský průkaz kamarádi, kterým za to dával po dvou stovkách. Stržené peníze utratil za omamné látky. K obživě prý výnos z útoků na starší dámy nepotřeboval, kradl a loupil jen kvůli drogám. Policisté ho obvinili z deseti krádeží a jedné loupeže.

„Je to jen špička ledovce, má toho na svědomí víc,“ uvedl kriminalista Josef Válka. Za loupež je asi 175 cm vysoký mladík s černými vlasy ostříhanými na ježka stíhaný proto, že seniorce (73) strhl řetízek násilím, když jí hrozil pěstí. „Utrpěla šok a psychickou újmu. Za tři týdny shodila devět kilogramů. Když uviděla fotku lupiče, plakala a řekla: To je on! Jinou ženu zase sledoval až na hřbitov. Když nesla konve, strhl jí šperk a utekl,“ popsal útoky policista Pavel Mitáš.

Podle něj poznalo lupiče při rekognici šest z osmi obětí. Okradené ženy většinou tvrdily, že mladík vypadá na 18 až 20 let. Zloděj přespával v bytě své přítelkyně, kde policie při domovní prohlídce našla několik řetízků. Jeden z nich pachatel neodborně sletoval. Detektivové zabavili i čtyři trička, do nichž se lupič převlékal, aby tak zmátl oběti.

egal ( 19. srpna 2010 11:11 )

dostane 3 roky a pokud nebyl v podmínce,tak na půlku je venku a bude smažit dál,je celý zdejší systém legrační,mně vykradl jeden smažka auto a když mi přišla po jeho chycení obžaloba,valil jsem oči,během čtvrt roku ho benga 9krát lapili s amfetaminem v krvi a pustili ho,pokaždé ve stejném autě,proč mu ho nesešrotovali, ukradl auto a věci za dvě kila a dostal dva a půl roku,pořád se směju,bylo by tu potřeba,jak řekl kdysi jeden právník v TV znovu zavést Protektorät

sakra ( 18. srpna 2010 14:11 )

Nemá mu hrozit, ale má je dostat!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání