Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Výjimečný trest: Sadista dostal za vraždu prostitutky 25 let!

Patrik Konya (21) dostal výjimečný trest 25 let vězení. Umlátil svého otce kladivem a sekerou a pak ho okradl.
Patrik Konya (21) dostal výjimečný trest 25 let vězení. Umlátil svého otce kladivem a sekerou a pak ho okradl.  (Autor: Zbyněk Schnapka)
Autor: ČTK, amp - 
9. srpna 2010
13:52

Mladík Václav Schneider má jít za vraždu prostitutky a pokus o vraždu a znásilnění dalších dvou dívek na 25 let do vězení se zvýšenou ostrahou. Trest mu dnes udělil pražský městský soud.

Rozsudek zatím není pravomocný. Podle znalců je třiadvacetiletý Schneider sexuální agresor se sadistickými rysy, jehož pobyt na svobodě je velice nebezpečný. Volný tedy nebude ani po ukončení trestu. Podle verdiktu má nastoupit do detenčního ústavu.

Na vraždu se nepamatuje, byl opilý...

Podle spisu Schneider loni v listopadu zavraždil osmadvacetiletou prostitutku, kterou si objednal do svého bytu v Praze 8. Po souloži ji uškrtil a okradl. Na policii později uvedl, že si nevzpomíná, proč ženu usmrtil. Byl prý opilý.

Obžaloba tvrdí, že v období před vraždou Schneider v Praze 8 napadl dvě další dívky - v srpnu čtyřiadvacetiletou studentku, která se vracela z brigády na diskotéce, počátkem listopadu pak stejně starou Rusku zaměstnanou ve striptýzovém klubu. Obě ženy škrtil a mlátil, dokud neztratily vědomí. Po neúspěšném pokusu o pohlavní styk je okradl a utekl. Policistům k napadením řekl, že "se to asi stalo", ale že si kvůli opilosti nevybavuje podrobnosti.

Napadené ženy po útoku trpí posttraumatickou stresovou poruchou. První z nich si s sebou v prvních měsících po útoku všude brala kuchyňský nůž a vadí jí kontakt s muži. Druhá ztratila sebedůvěru, má problémy se soustředěním a dodnes nedokáže nosit cokoliv na krku, například šálu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání