Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vydíraný Alois: Zbavil se bytu a pak se oběsil

Alois V. ukončil svůj život, protože už dál nemohl snést vydírání o dívky, s níž se seznámil na inzerát. Ještě před smrtí se ale zbavil svého bytu. Aby ho nedostala dcera, která s ním nikdy nebyla v kontaktu, přepsal ho na synovce
 (Autor: Helena Lacinová)
Autor: Helena Lacinová, Slávka Červená - 
2. srpna 2010
16:54

Mnoho otazníků zůstalo kolem smrti Aloise V. (†55) z Jirkova. Muže, který hledal lásku přes inzerát, a dočkal se smrti. Sám si vzal život, protože dívka, která se mu přihlásila a s níž měl rande v Náchodě, ho začala s komplicem vydírat. Psychický nátlak vyděračů nevydržel a oběsil se. Aby po něm nic nezbylo, svůj byt krátce před smrtí přepsal na své příbuzné na Moravě.

Dívka a její údajný advokát hrozili Aloisovi udáním za znásilnění. Vyděračské SMS má redakce k dispozici. Rodině se vždy svěřoval s problémy. Teď však nikdo nic netušil. „Nikdo nechce věřit, že by měl takový zkrat a udělal to. Dozvěděla jsem se to náhodou. Policie nás neinformovala,“ řekla jeho sestra Marie (64) z Uherskohradišťska.

Mezi sourozenci bylo silné pouto. Naposledy spolu mluvili pár dní před Aloisovou smrtí. Nic ani nenaznačil. Marie odjela na dovolenou a po návratu bratra sháněla, protože se neozval. „Volala jsem policii v Jirkově. Ptala jsem se, jestli se mu něco nestalo. Docela mě rozhodilo, jak se chovali. Proč ho sháním, co oni mají co zjišťovat,“ postěžovala si. Ale za tři hodiny od policistů dostala zprávu, že bratr je po smrti. Spáchal sebevraždu.

Ještě v květnu měl přítelkyni

„Vůbec to nechápu. Měl přítelkyni. Letos u nás dvakrát byli. Naposledy koncem května. Vše bylo v pohodě. Plánovali jsme cestu do Polska,“ vzpomínala.

Jak komentovala vyděračku? „Ta ženská ho musela úplně psychicky zdeptat. Jí se nic nestane a mně bratra už nikdo nevrátí,“ řekla smutně. Přišla tak o posledního sourozence. Nejstaršího bratra (59) postihl před dvěma lety infarkt. „Zvláštní je, že Lojzík sebevraždu spáchal s největší pravděpodobností v den narozenin bratra,“ podotkla žena.

Alois na radu Blesku stačil vydírání ohlásit na policii. Další východisko ale už nenašel, zbavil se majetku, aby vyděrači ostrouhali, a vzal si život. Policie se zatím případem zabývá bezvýsledně.

sadjida ( 4. srpna 2010 11:55 )

jo jo,zachtelo se mu mladeho masa.

arcaben ( 3. srpna 2010 11:04 )

,jo jo,to bylo jasné hned z 1.článku

helena ( 3. srpna 2010 09:27 )

měl přítelkyni a ještě si chtěl skočit na mladou holku??? no comment

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání