Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

5 mrtvých v Karviné: Jeden opilý, druhý zfetovaný řidič

Autor: ČTK, šim - 
20. července 2010
17:12

Oba řidiči, kteří se v noci na 9. července srazili v Karviné a při nehodě zemřelo pět lidí, byli pod vlivem zakázaných látek. Jeden před jízdou užil drogy, druhý pak řídil po vlivem alkoholu.

Policistům to potvrdily prvotní výsledky rozborů odebrané krve. Informoval o tom mluvčí karvinské policie.

Šestadvacetiletý řidič Renaultu 19, který ve vysoké rychlosti vjel do protisměru a čelně se srazil s vozem Škoda Octavia, měl v krvi stopy po drogách. "O jaké narkotikum a jaké množství se jednalo, určí až znalecké posudky," řekl policejní mluvčí. Z tohoto vozu na místě zemřeli dva muži a žena. Řidič zemřel později v nemocnici.

Jednačtyřicetiletý muž, jenž řídil druhé vozidlo, byl zase pod vlivem alkoholu. "Také v tomto případě přesné množství určí další rozbory," řekl mluvčí s tím, že toto vozidlo pravděpodobně jelo rychlostí kolem 160 kilometrů v hodině. "Na této úrovni se zastavila ručička tachometru. Soudní znalec ale bude muset určit, zda jel vůz opravdu tak rychle. Je možné, že se ručička posunula při nárazu," uvedl.

Drogy a rychlost

Havárie se v noci na 9. července stala v karvinské místní části Louky na silnici I. třídy ve směru na Český Těšín. Řidič Renaultu 19 jel podle policie pravděpodobně vysokou rychlostí od Českého Těšína na Karvinou. Pravotočivá zatáčka vozidlo vynesla do protisměru, kde se střetlo s vozem Škoda Octavia, které řídil jednačtyřicetiletý muž. Nehodu nikdo z pasažérů obou aut nepřežil.

Policie měla podezření na drogy už při prohledání vraků aut. V renaultu totiž technici našli několik sáčků se žlutou krystalickou látkou. Sáčky byly odeslány na expertizu do kriminalistické laboratoře. Podle důvěryhodného zdroje ČTK by v sáčcích pravděpodobně mohl být pervitin


xameron ( 27. července 2010 09:39 )

To víš, jsme noční bytosti.

xameron ( 26. července 2010 16:14 )

Tak to zkuste taky, řídit opilí a zfetovaný. Je to supr pocit řídit sjetej. Mohu vřele doporuřit.

anelam ( 21. července 2010 06:24 )

Tak by to mělo být vždy,blbci by se vyzabíjeli navzájem Kdo se včera díval na TV.-ukazovali,jak se dělají řidič.na motorky- myslím že je to podobné i na auta.Ale k věci,jedenkrát když přistihne policie někoho pod vlivem něj.drogy,zabavit řidičák-navždy odolat úplatku i v případě prominentů Kdo by řídil nadále bez průkazu,zavřít natvrdo a pokuta Jinak to bude čím dál horší

gogo ( 20. července 2010 22:46 )

Tentokrát naštěstí... Ale zítra to můžete být Vy nebo já ...

nyctereutes ( 20. července 2010 21:41 )

Řidičům to patří a spolujezdci vlezli k někomu, o kom to věděli, takže co čekali? Naštěstí to neodnesl nikdo nevinný...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání