Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Drama na Slovensku: Muž odzbrojil a unesl policisty!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: van, tvJoj)
Autor: val, ČTK - 
12. července 2010
12:16

Na Slovensku se odehrálo pořádné drama! Muž při běžné silniční prohlídce odzbrojil a unesl policejní hlídku. Muže zákona osvobodili až jejich kolegové, kteří pachatele museli zastřelit.

Slovensko zažilo drama jako z akčního filmu. Dvojčlenná hlídka prováděla běžnou prohlídku u jihoslovenské obce Kráľová nad Váhom. Policista s policistkou zastavovali a kontrolovali vozidla, když řidič ve voze Škoda Felicia neuposlechl příkazu a na znamení nezastavil. Policejní hlídka ho okamžitě začala stíhat. Auto s podezřelou dvojicí nakonec po dramatické polní honičce havarovalo a narazilo do sloupu.

Řidič z místa utekl, spolujezdec byl při pokusu o útěk po několika metrech dopaden a odvezen na policejní stanici do Šale. Strážníci se však na místo okamžitě vrátili a pronásledovali i druhého pachatele. Ten je ale se samopalem v ruce nečekaně zaskočil a nakonec i přemohl!

"Při pronásledování je muž odzbrojil zřejmě odjištěným samopalem," citoval čas.sk policejní zdroj. Únosce pak údajně s dvojicí policistů jezdil autem celou noc.

Policisté pohyb nebezpečného muže držícího dva rukojmí sledovali, ale vzhledem k velkému riziku zásah dlouho oddalovali. Ten přišel až v ranních hodinách v Šuranech. Proti Martinovi († 28) zasáhlo komando odstřelovačů v kuklách, kteří ho při akci zastřelili. “Muž, který zadržoval policisty zásah nepřežil. Členové hlídky jsou v pořádku,” řekl mluvčí policejního prezidia Martin Korch.

 

majojo ( 12. července 2010 20:38 )

No, kdyby upadl náhodou hlavičkou na patník, přišlo by to ještě levněji. Takhle plýtvali nábojem i na tu policistku co postřelili.

majojo ( 12. července 2010 16:43 )

zalarmovali - aby někdo neměl připomínku o pravopisu

majojo ( 12. července 2010 16:42 )

Logické by mi případlo, kdyby při odvozu spolujezdce na policejní stanici zalarmovaly posily a ne si hráli na blbej americkej seriál. Jaké měli zkušenosti, ukázal následující průběh událostí.

joel ( 12. července 2010 13:20 )

Velká gratulace na Slovensko. Zase o jednoho šmejda míň a celkem bez zbytečných vícenákladů!

justas ( 12. července 2010 12:50 )

Policie jednala jak jednat má,u nás by soud únosce osvobodil,jak se již stalo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání