Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Černý pátek na českých silnicích: Zahynulo 12 lidí!

Fotografie
Vůz, do kterého narazil renault, který zřejmě vyletěl ze zatáčky, byl totálně zdemolovaný. Všechny oběti musely být z obou vraků vyprošťovány pomocí hydrauliky  (Autor: internal)
Autor: rvs, ČTK - 
10. července 2010
10:15

AKTUALIZOVÁNO: Tragická bilance na silnicích v Česku na počátku letošních prázdnin pokračuje. Podle předběžných informací v pátek při dopravních nehodách zahynulo jedenáct lidí. Dvanáctou obětí českých silnic se stal motocyklista na Bruntálsku. Od 1.června zahynulo 43 lidí.

Pět lidí v noci na sobotu zahynulo při srážce dvou osobních vozů v Karviné. Dosud patřil smutný primát 19. dubnu, kdy se mezi obcemi Rokle a Vinaře na Chomutovsku čelně střetly nákladní a osobní vůz. Nehodu tehdy nepřežila čtyřčlenná posádka peugeotu - byli to devatenáctiletí mladíci z Lounska.

Vůz, do kterého narazil renault, který zřejmě vyletěl ze zatáčky, byl totálně zdemolovaný. Všechny oběti musely být z obou vraků vyprošťovány pomocí hydrauliky Vůz, do kterého narazil renault, který zřejmě vyletěl ze zatáčky, byl totálně zdemolovaný. Všechny oběti musely být z obou vraků vyprošťovány pomocí hydrauliky | ČTK

Při páteční nehodě v Karviné zahynuli na místě tři muži a žena, pátý muž zemřel po převozu do nemocnice. Šestadvacetiletý řidič renaultu jel podle policie pravděpodobně vysokou rychlostí od Českého Těšína na Karvinou. Pravotočivá zatáčka vozidlo vynesla do protisměru, kde se střetlo se škodovkou, kterou řídil jednačtyřicetiletý muž. Nehodu nikdo z pasažérů obou aut nepřežil. Osádka jednoho z vozů zřejmě mohla být pod vlivem drog.

Tři motorkáři zemřeli na středočeských silnicích. Tragické následky měla nehoda motocyklu na brněnské dálnici D1 u Ostředku a srážky motorek se škodovkami na Mladoboleslavsku a Kutnohorsku. S vážným zraněním skončil v nemocnici motocyklista, který odpoledne boural na Benešovsku - na silnici I/3 u Olbramovic tam podle policie narazil jednačtyřicetiletý motorkář zezadu do Škody Octavia, která jela před ním.

Na průtahu Karlovými Vary v pátek vpodvečer havarovalo osobní auto, zemřel jeden člověk, dva byli vážně zraněni. Příčiny vyšetřuje policie. U Františkových Lázní na Chebsku srazilo odpoledne osobní auto cyklistu, který na místě vážnému zranění podlehl. Mrtvého dvaašedesátiletého cyklistu našli ráno policisté na silnici mezi Radonicemi a Mašťovem na Chomutovsku. Podle mluvčího chomutovské policie Petra Procházky leželo jeho nepoškozené kolo opodál. Není zřejmé, kdy ani jak zemřel. Příčinu události policie vyšetřuje.

anelam ( 12. července 2010 06:43 )

Noro v tomto jsem s tebou zajedno-minulý týden na silnici-je velice nebezpečná úsek častých nehod,samá ostrá zákruta-státní,pěkná ,ale samý pomníček,je to týden zabil se zde motorkář,mladý hrozně šikovný,je z naší vesnice,silnici dobře znal,nevím co ty lidi nutí!!!!takhle riskovat!!!Jezdím tama často a popravdě se bojím,opravdu jsou nejhorší řidiči v nadupaných autech,předjíždí v zákrutách na plnou-90tkou a je tam 70-,přes obec-70,na zákazu předjíždění,stávají mně vlasy na hlavě!!!Každý tě napadá na těchto diskuzích ale máš pravdu!!!!I s těmi celabritami

Shelby16 ( 11. července 2010 00:43 )

a pořád se lidem říká, jezděte pomalu, jezděte opatrně, jezděte s rozumem, ale je to marný, je to marný.... je to marný...

djaba ( 10. července 2010 23:04 )

Jako vždy , policie byla tam, kde má pomáhat a chránit. Ulovila čepičáře , který v parném dni nerozsvítil a měl propadlou lekárnu. Zfetovaného kre*éna bez papírů nechali jezdit .

hutnik ( 10. července 2010 13:33 )

beati pauperes spiritu... Přece jen bych si vzal brýle, nebo rosvítil. Nebo patříte k těm, co jezdí autem, dokud udrží volant a moč? Pak Vaše glosa svědčí o neúctě k životu.

doktormediciny ( 10. července 2010 12:00 )

Když někdo nevidí na klávesnici nebo se mu klepou ruce, nejspíš to s intelektem a znalostma češtiny nebude mít souvislost.. Ta Vaše glosa svědčí o neúctě ke starším lidem..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání