Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Policisté objevili marihuanu za deset milionů!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, rvs - 
8. července 2010
17:50

Více než 3500 rostlin konopí v hodnotě zhruba deset milionů korun našli na konci června policisté v bývalém průmyslovém areálu v Moravičanech na Šumpersku. Z nedovolené výroby a nakládání s omamnými psychotropními látkami a jedy obvinili šest Vietnamců, kteří přicestovali do Česka asi před měsícem.

Podle policistů, kteří v areálu zajistili i vybavení pěstírny za zhruba 2,5 milionu Kč, se chystali marihuanu prodávat.

"Informaci o tom, že v Moravičanech by měla být pěstírna konopí, jsme získali na základě vlastních informací. V průběhu šetření jsme spolupracovali s firmou ČEZ, podle které nájemce objektu zálohově platil za odběr elektrické energie 300 000 korun měsíčně. Výroba konopí v uměle vytvořených podmínkách je samozřejmě náročná na odběry energie," řekl dnes novinářům vedoucí územního odboru šumperské policie Milan Pospíšek.

Krátce před policejní akcí nájemce objektu požádal dodavatele elektřiny o navýšení zálohových plateb o dalších 150.000 korun. Mimo jiné tato žádost svědčí podle Pospíška o tom, že obvinění chtěli pěstírnu konopí rozšiřovat. "Zajištěná pěstírna zabírala asi jednu čtvrtinu celého areálu. Obvinění určitě chtěli výrobu zvětšit, protože v dalších částech už byla připravená nová elektroinstalace a vzduchotechnika," uvedl.

karel128 ( 10. července 2010 08:05 )

stále dokola,policie stále honí rákosníky pěstující marjánku a drogy,a nás to stojí miliony/policie+elektřina za rákosníky/-z našich daní.Je to samej podnikatel od stánku,daně ani pojištění to neplatí,a vládě a živnostenským úřadům se již dávno vymkli z rukou,jelikož ani nevědí kolik jich tady opravdu je..?!?Živnostenské listy jim dávali jako na běžícím pásu,a úplně jim bylo fuk kdo to je,jest-li to není kriminální živel,nic o nich nevěděli. Hadry již neletěj,tak se budou živit kriminalitou.Pro stát nejsou absolutně žádným přínosem,spíše naopak..!Již jsem tady kdysi psal,že jsou ekonomickým nebezpečím pro náš stát...za těch asi 30-5let co tu jsou náš stát vydrancovali a poslali domů stamiliardy nezdaněných dolarů.V Německu věděli proč je raketově vypakovat,raději jim zaplatili 5tisíc marek na hlavu,ale oni místo aby jeli domů,tak přesídlili k nám,majíc dozačátku kapitál a okupují celé naše pohraničí..!A naši zlodějští politici k nám natahali kdejakou verbež z mimo EU...okamžitě vypakovat..!!!

miroslav ( 10. července 2010 00:43 )

Kdo vydal živnostencký list na podnikání v CZ ? Vlastizrádci jako je Marcel Winter .Jsou tady 3 měsíce-to je na blití

e.44 ( 9. července 2010 17:20 )

Jenom rákosníci? Já bych věděla o spoustě jinejch a horších.

sakra ( 9. července 2010 13:20 )

Z našich vlád a zákonů si dělají srandu. Vždyť ono jim celkem nic moc nehrozí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání