Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Řidič (22) v Brně zabíjel: Auto měl jen dva měsíce!

Autor: Michal Budík, hto - 
8. července 2010
05:12

Petr Z. (22) neměl řidičský průkaz, zato v krvi měl bezmála 3 promile alkoholu. Přesto se stejně opilými kumpány sedl v sobotu v Brně do osobního auta a zabil. Z nástupního tramvajového ostrůvku smetl matku s dcerou.

Starší žena (†48) zemřela, dcerka (15) byla vážně zraněna. Vůz koupil Petr Z. před necelými dvěma měsíci. Tehdy si ho nechal přivézt domů, protože nesměl řídit…

Slavil narozeniny

Sobotní oslava Petra Z. (22) z Vrbna pod Pradědem a jeho dvou kumpánů osudově zasáhla do životů mnoha lidí. Trojice podnapilých mladíků právě přejížděla z jedné restaurace do druhé, když na Veveří najeli na tramvajový ostrůvek. Ve velké rychlosti z něj smetli matku s dcerou. Starší žena srážku nepřežila, mladší zůstává s vážnými poraněními v péči lékařů.

Jak se Blesku podařilo zjistit, Petr Z. si modrého Chryslera Neon pořídil teprve před necelými dvěma měsíci. „Řekl mi, ať mu to auto přistavím až před dům. Přiznal se mi, že zatím nesmí řídit, že teprve dělá autoškolu,“ sdělil včera Blesku Jan M. (34) z Brna, který prodej vozu vyřizoval za svoji švagrovou. Patnáct let starý chrysler se pro Petra Z. stal evidentně velkou láskou. Přihlásil se do internetového fanklubu této značky a za 65 dnů svého členství ho 28krát navštívil.

Podle policie jelo jím řízené auto po Veveří ulici nepřiměřenou rychlostí. Svědci nehody uvedli, že ženy náraz vymrštil do dvouapůlmetrové výšky. Auto poté najelo do semaforu a s ulomeným levým předním kolem proletělo celou křižovatku ulic Veveří a Kotlářská. Zastavilo se až v místě, kde začíná Konečného náměstí. Řidič se ze zdemolovaného vozu vydal na útěk. Policisté ho po necelé půlhodině dopadli ve stejné ulici, v níž má přechodné bydliště. V té době měl Petr Z. v dechu bezmála 3 promile alkoholu. Navíc se ukázalo, že nevlastní řidičský průkaz.

Od úterního večera zpytuje svědomí v bohunické vazební věznici. Vyšetřovatel ho už v neděli obvinil mimo jiné z obecného ohrožení v nedbalosti. Za to mu hrozí až 10 let vězení.

quasimodo ( 14. července 2010 11:48 )

Tento zmetek to podle cloveka co je u vysetrovani haze se svym pravnikem na osobu blizkou. Hledaji svedky teto bouracky, kdo videl, ze leze od volantu. Tvrdi, ze auto neridil.

quasimodo ( 14. července 2010 11:48 )

to budes moct velmi brzo. pokud se nenajdou svedci, tak se na krim ani nekoukne.

quasimodo ( 14. července 2010 11:47 )

neodsedi si ani tryden

quasimodo ( 14. července 2010 11:46 )

Tento zmetek to podle cloveka co je u vysetrovani haze se svym pravnikem na osobu blizkou. Hledaji svedky teto bouracky, kdo videl, ze leze od volantu. Tvrdi, ze auto neridil.

derek ( 9. července 2010 02:47 )

Hlavně jet s kamaradičky a ožralej ja bych byl pro trest velmi vysoký tohle je normální vrah. Zastřelit

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání