Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Opilý šílenec, který v autě zabíjel, dostane 10 let?

Autor: Michal Budík, jak - 
5. července 2010
20:58

Mladík (22) z Bruntálska, který v sobotu v těžké opilosti smetl z tramvajového ostrůvku 2 ženy, zůstane pravděpodobně pod zámkem. Státní zástupce podal návrh na jeho vzetí do vazby. Konečné slovo ale bude mít dozorující soudce. Jeho stanovisko se Blesku zatím nepodařilo získat.

K tragické dopravní nehodě došlo v sobotu před půl devátou večer na křižovatce ulic Veveří, Kotlářská a Konečného náměstí. Tříčlenná posádka modrého chrysleru neon jela po Veveří ulici směrem od centra. Z dosud neznámých příčin najel vůz ve velké rychlosti na tramvajový ostrůvek.

V té době se na něm nacházelo přibližně 20 lidí. Dvě ženy – matku (48) s dcerou (15), pirát silnic srazil. Matka zemřela krátce po převozu do nemocnice, dcera při nehodě utrpěla vážná zranění. „Je to velké neštěstí, ale mohlo to být ještě mnohem horší,“ konstatovala policejní mluvčí Petra Vedrová. Jen kousek od dvojice sražených žen stáli například také manžel a syn zemřelé. „Pán byl v šoku. Neustále se ptal: Kde mám ženu? Kde mám ženu?“ uvedla očitá svědkyně neštěstí.

Mladíkovi hrozí 10 let

Podle policie jel mladík nepřiměřenou rychlostí. Její skutečnou hodnotu zatím vyšetřovatelé nezveřejnili. Po srážce s chodkyněmi řidič auto zdemoloval o nejbližší semafor. Při orientační dechové zkoušce nadýchal okolo 3 promile alkoholu.

Navíc se ukázalo, že vůbec nevlastnil řidičský průkaz. Přitížilo mu také to, že se po nehodě snažil utéct. Celkem byl obviněn asi z pěti trestných činů. Přesto mu hrozí maximálně 10 let vězení. S touto sazbou zákon počítá v případě trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti. Toho se mladík dopustil, když ohrozil dvacítku lidí čekajících na příjezd tramvaje.

gogo ( 7. července 2010 22:20 )

Je skutečně s podivem, že dodnes (alespoň já se nepamatuji) nikdo z pozůstalých po zavražděných si u nás nevyřídil s pachatelem jeho trestný čin akcí "smrt za smrt" a to i v případech, kdy vrah nějakou dobu pobíhal na svobodě a obětí bylo na př. dítě....

gogo ( 7. července 2010 22:14 )

měl být na místě davem potrestán. Protože soud (pokud ho vůbec odsoudí) ho za tuto vraždu "odmění" směšným rozhodnutím...

qqqq ( 7. července 2010 18:56 )

Pokud je ten smrad synkem nějakého kmotra ,v nejhorším případě ( pro něho) dostane podmínku , v nejlepším ´policajti případ odloží stejně jako tisíce dalších. Co asi dělá pirát z D1 ? Za jak dlouho mu vrátí řidičák ? Žijeme v hrozné řiti .

filtr ( 7. července 2010 11:39 )

joo,..a prej to byl cmoud,..tak to se da pocitat s nizsim trestem,pri ohlednuti na barvu pleti,..aby se nejednalo o diskriminaci,ze? : /

filtr ( 7. července 2010 11:16 )

Heej,fakt 10 let?! A to je pro neho horni hranice?! Vzdyt krom zabiti je obvinenej jeste z nekolika trestnych cinu (obecny ohrozeni,jizda pod vlivem a bez ridicaku,neposkytnuti pomoci a utek).Ty vole,to kdyz vykradu benzinku,tak vyfasnu stejne! A to je srovnatelnej cin???!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání