Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

V Ústí vykolejil vlak: Strojvůdce je mrtvý, 11 cestující zraněno!

Autor: ČTK, oj, oce - 
28. června 2010
19:27

Hrozná rána, křik raněných a všude krev! Osobní vlak typu City Elefant v pondělí odpoledne vykolejil v ústecké čtvrti Vaňov. Ve zcela zničené kabině zemřel strojvedoucí soupravy, zraněno bylo 11 cestujících, někteří i těžce.

Nehoda se odehrála přesně v 16.48 hodin. Tři přední vagony osobního vlaku City Elefant tu těsně před železničním přejezdem vykolejily. Souprava porazila čtyři sloupy elektrického vedení, poničila signalizační zařízení.

Strojvedoucí neměl šanci nehodu přežít... Strojvedoucí neměl šanci nehodu přežít... | Ondřej Čermák
Čelní vůz ležel na boku rozpáraný, jeho podvozek byl odhozený o sto metrů dále. Nehodu nepřežil strojvedoucí, jehož kabinu náraz do betonové zdi rozpáral.

„Seděli jsme na zahradě, najednou se ozvalo skřípění a pak obrovská rána. Běžela jsem s manželem na místo, z vlaku vycházeli lidé, jedna paní byla celá od krve. Manžel šel zraněným pomáhat,“ popisovala Blesku bezprostřední okamžiky po nárazu svědkyně Kamila Roubalová.

Na místo ihned vyrazilo několik desítek záchranářů, dva těžce zraněné přepravil do Masarykovy nemocnice vrtulník, zbylé zraněné odvezly k ošetření sanitky. „Ve vlaku zůstalo pouze mrtvé tělo strojvedoucího, toho budeme teprve vyprošťovat,“ řekl Blesku hodinu po nehodě mluvčí hasičů Lukáš Marvan. Když se tělo strojvedoucího podařilo z trosek vlaku vyprostit. odvezl ho připravený pohřební vůz.

O příčinách nehody se zatím pouze spekuluje, nejčastěji se mluví o závadě na výhybce.

Na místo nehody vyjelo několik vozů záchranné služby Na místo nehody vyjelo několik vozů záchranné služby | Ondřej Čermák

Doprava na trati byla přerušena, mezinárodní rychlíky úsek objížděly, pro místní a regionální dopravu byly připraveny autobusy náhradní dopravy. Kvůli nehodě byla uzavřená silnice mezi Ústím nad Labem a Lovosicemi. V Ústí nad Labem se proto vytvořily husté kolony.

 

Kvůli nehodě byla uzavřená silnice mezi Ústím nad Labem a Lovosicemi. V Ústí nad Labem se proto vytvořily husté kolony, policie už ale uzavírku otevřela. Nehoda způsobila komplikace i na samotné dráze, trať číslo 090 mezi Ústím nad Labem a Lovosicemi je neprůjezdná a záchranáři zatím nejsou schopni odhadnout, jak dlouho ještě bude. Nákladní vlaky jsou odkláněny po pravobřežní trati přes Litoměřice. Mluvčí Českých drah Kateřina Šubová řekla, že některé soupravy budou odkloněny, jiné nahradí autobusy.

ucetni54 ( 29. června 2010 02:07 )

tak bych rád diskutujícím připoměl, že koleje nepatří už asi 7 let čd, ale firmě která se jmenuje Správa železniční dopravní cesty, která je odpovědná za stav kolejí.

bagr1946 ( 28. června 2010 23:08 )

>PARTA B*ZERA*TU

drobek ( 28. června 2010 21:38 )

Vedení tohoto státního odsavače peněz by mělo dostat po 10let.Rozdávají si odměny jako králové z našich daní a podnik je v totálním b.ordelu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání