Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Hodný tatínek i brutální násilník, dvě tváře devianta

První fotografie násilníka, který na severu Moravy napadl pět žen a dívek.
První fotografie násilníka, který na severu Moravy napadl pět žen a dívek.  (Autor: Ivana Žáková)
Autor: Slávka Červená, ČTK, jak, rvs - 
23. června 2010
17:25

Doma milující táta, venku brutální útočník! To jsou dvě tváře dělníka Miroslava D. (43), rozvedeného otce dvou dětí, který v uplynulých dnech děsil ženy na Moravě. Má totiž na svědomí sérii znásilnění pěti dětí a žen. Napadl dokonce i matku s batoletem. Neméně děsivou skutečností je fakt, že si na znásilňování bral dovolenou.

Kriminalisté přijali více než stovku oznámení a díky informacím od veřejnosti sestavili portrét pachatele a následně sledovali desítky podezřelých.

V úterý dopoledne bylo proti muži zahájeno trestní stíhání. Byl obviněn ze znásilnění a vydírání. „Podezřelý si usnesení o zahájení trestního stíhání převzal v úterý dopoledne. Pachateli při prokázání viny hrozí až 12 let vězení.

Milující otec dvou dětí

Podle zdroje z okruhu rodiny obviněného je muž, který pochází z Hodonína, rozvedený, má dvě děti. Již v minulosti byl stíhán za obtěžování mladých dívek. Podle příbuzných si odseděl tři měsíce. Údajně se podrobil i léčbě a odstěhoval se do Frýdku-Místku.

„Člověk to nechápe, že celý život žil pro rodinu. Co se mu v hlavě událo, že to začal dělat,“ dodal zdroj Blesku. Policejní mluvčí Soňa Štětínská odmítla tyto informace komentovat.

Napadl dvě školačky i matku s dítětem

Obviněný muž v Kopřivnici ve výtahu jednoho z tamních domů pod pohrůžkou použití nože donutil devítiletou školačku, aby se svlékla. Poté po ní požadoval různé sexuální praktiky. Dívce se podařilo z výtahu utéci. Při přepadení použil kuchyńský nůž dlouhý nejméně 25 centimetrů.

O hodinu později napadl mladistvou dívku (17) u domova důchodců ve Valašském Meziříčí. O den později napadl v paneláku v Kroměříži dívku (18) a v Holešově nezletilou školačku (13), když házela letáky do schránky.

V Bystřici pod Hostýnem pak v parku matku (31) malého dítěte. Obětem hrozil, že je podřízne, pokud mu nebudou po vůli v jeho sexuálních zvrhlostech.

V sobotu byla zase přinucena k sexu žena (29) v Kopřivnici. Incident se odehrál v centru města. Pachatel zaútočil brzy ráno, v 5:30. Když se nešťastnice probrala z bezvědomí, měla rozepnuté kalhoty a odhalená prsa.

Poslední znásilnění kriminalisté vyšetřovali v Ostravě. Obětí byla údajně dívka (18), která se v neděli nad ránem vracela z diskotéky. Jak vyšlo nakonec najevo, tato dívka si vše vymyslela, aby byla zajímavá. Ostatní napadení byly ale bohužel opravdové...

Policejní identikit násilníka Policejní identikit násilníka | PČR

Na znásilňování si bral dovolenou

V úterý dopoledne bylo proti muži zahájeno trestní stíhání. Byl obviněn ze znásilnění a vydírání.

„Podezřelý si usnesení o zahájení trestního stíhání převzal v úterý dopoledne. Pachateli při prokázání viny hrozí až 12 let vězení.

Během vyšetřování kriminalisté zjistili i to, že si deviant na znásilňování bral v práci dovolenou!

Pomohly informace veřejnosti

Kriminalisté přijali více než stovku oznámení a díky informacím od veřejnosti sestavili portrét pachatele a následně sledovali desítky podezřelých.

Policisté násilníka zadrželi v pondělí dopoledne ve Frýdku Místku přímo před domem, kde bydlel. Protože mohl být ozbrojen, zúčastnila se akce i zásahová jednotka. Nakonec ale zadržení proběhlo v klidu.

"Byl překvapený, nečekal to," prohlásil vrchní policejní komisař Pavel Tvrdý. Výslechy podle informací Blesk.cz probíhaly po nedělním zadržení až do pozdních nočních hodin.

 

Tady všude už násilník zaútočil Tady všude už násilník zaútočil | Blesk.cz

agent ( 23. června 2010 23:44 )

dopadli ho díky jeho brýlým, takový nenosí každej !

barunam ( 23. června 2010 23:22 )

má ten S R Á Č ZAKRYTOU DRŽKU? To je po hrdinství co frajere vypatlanej??!!

gevi ( 23. června 2010 20:30 )

Taky si myslím, že se sexuální deviace může gradovat a vyústit až v sadismus. Nyní si vyzkoušel slast, kterou poznal, když oběti byly vyděšené a příště si vyzkouší tu teprve pravou slast, tedy trýznivé umučení oběti. Kdo může zodpovědně tvrdit, že tento vývoj nenastane, když nastala progrese od exhibicionismu k ozbrojenému přepadení. Měl se léčit, ale neléčil se. Pak by bylo třeba dát mu na vybranou: Buď definitivní vyléčení, které už nepůjde ošidit, tedy kastraci, nebo doživotní izolaci od potenciálních obětí.

ital72 ( 23. června 2010 17:40 )

proč ho schovavají at každý vidí co to je za h.jzla

janamala ( 23. června 2010 16:39 )

Leono, opravdu jsem si nevšimla, že by MP dělala něco užitečnýho, mám s nima na rozdíl od státní policie záporné zkušenosti. A to nemluvím o obecní policii např. v Pozořicích u Brna. Omylem jsem tam vjela do jednosměrky, kde jak jsem se později dozvěděla od místních jezdí každej, protože je to blbě značený, nicméně pokutují se jen mimoobecní, tak tam se na mě debil vrhl, pomalu mě násilím vytáhl z auta a byl fakt nechutnej, jak kdybych tam povraždila půlku vesnice. Asi se moc dívá na filmy z Améru. Ještě byl navíc oblečenej ve vytahaným tričku, černých tankystických kalhotech a smrděl. Hlavně, že měl u pasu velkou bouchačku. Čur@ček. Jinak s tebou souhlasím ve všem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání