Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Video: Muž se zabil na Letné, kolemjdoucí ho okradl!

Video se připravuje ...
Autor: ČTK, pes, Monika Rubešková - 
21. května 2010
15:10

To snad není možné! Ze zídky letenského metronomu se včera ráno zřítil mladík (†22). Po dopadu možná ještě chvíli žil, ale náhodný svěděk mu nezavolal pomoc, okradl ho!

Sebevražda? Nešťasná náhoda? Vražda? Motiv včerejší tragédie vyšetřuje policie stejně jako otřesné okolnosti posledních chvil mladého muže. „K ležící osobě přistoupil muž, který mu sáhnul do zadní kapsy kalhot a vyndal z ní peněženku. Obsah si ponechal. Peněženku poté vložil pod ležícího mu-že, nepřivolal mu pomoc a z místa utekl pryč,“ potvrdila mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Bezcitnému zloději hrozí obvinění z krádeže a neposkytnutí pomoci. „Sazba tu je buď podmínka nebo dva roky vězení. Já osobně vidím závažnost činu jako značně přitěžující okolnost, takže bych se přikláněl k tomu, aby soud rozhodně použil nepodmíněný trest,“ uvedl advokát Jaroslav Ortman.

K neméně děsivé tragédii tu ale došlo už v neděli v noci. Na zídce u metronomu seděla parta kluků, po chvíli si k nim přisedli další tři mladíci. Debata o fotbale je natolik rozčílila, že se začali prát a jeden z přisednuvších mužů strčil do mladíka (19). Ten spadl asi z desetimetrové výšky. „Když iniciátor incidentu viděl, co způsobil, z místa události utekl,“ uvedl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Podle dosvadního vyšetřování by mělo jít o fanouška fotbalové Sparty, která v sobotu vyhrála titul mistra ligy. Jemu za těžké ublížení na zdraví hrozí až desetiletý trest.


lo2f ( 21. května 2010 22:38 )

Jako by ty peníze ležely na ulici. Doklady mu měl vrátit kvůli identifikaci. Byl hloupej, v dnešní době jsou všude kamery ...

djaba ( 21. května 2010 20:45 )

Dovoluji si oponovat , jen doba neučí ctít jiné hodnoty , nežli svůj prospěch .Je málo lidí ochotných nezištně pomáhat bez ohledu na sebe.Opravdu není překvapivé jednání toho zlodějíčka, cožpak jsme v nedávné době neregistrovali okradení vozíčkáře , slepého nebo dokonce saniťákovi při akci vykradli sanitku. fiat má pravdu.

arcaben ( 21. května 2010 18:30 )

Nesouhlasím s Tebou.Bylo hůř,bída,válka....a i tehdy se takové to činy tvrdě soudily a odsuzovaly!!Chceš svým příspěvkem naznačit,že by jsi okradl umírajícího bez mrknutí oka??

fiat ( 21. května 2010 17:23 )

mně to do této doby,kdy je bída materiální i duchovní zapadá a nepřekvapuje mě chování toho zlodějíka.

dave76 ( 21. května 2010 15:50 )

...napráší !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání