Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Celníci chytili dva muže s hlavami medvědů!

K trofejím neměli doklady
K trofejím neměli doklady  (Autor: Blesk - Ondřej Požár)
Autor: op - 
11. května 2010
14:39

Dvě medvědí kůže s hlavou a dva kusy medvědího masa! To je úlovek, který v pondělí odpoledne uvízl v rukou celníků na bývalém hraničním přechodu v Břeclavi na dálnici D2.

Muži v uniformách kontrolovali terénní mitsubishi, v němž jeli dva Češi ze Slovenska. „V kufru auta našli čerstvou nasolenou kůži s hlavou medvěda hnědého a dva kusy masa. Na zadních sedadlech ležela další kůže s hlavou, která byla preparovaná a pravděpodobně starší,“ uvedla mluvčí celníků Lada Temňáková.

K trofejím neměli doklady

Osádka vozu neměla k trofejím doklady. Dvojice tvrdila, že nelegální trofeje koupila v hospodě a maso je prý z divočáka. „Vzhledem k lovecké výstroji a dvěma kulovnicím v autě byla tato tvrzení více než pochybná,“ zdůraznila mluvčí k podezření z nezákonného lovu šelmy na Slovensku.

Podle mezinárodní úmluvy je totiž hnědý medvěd v Evropě zařazený do seznamu nejpřísněji chráněných živočichů. „Trofeje si odvezl pracovník České inspekce životního prostředí,“ dodala Temňáková.

Celníci navrhnou policii, aby oba muže obvinila z neoprávněného nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy. Za pašování medvědích trofejí jim tak hrozí až tři roky vězení.

sakra ( 12. května 2010 11:11 )

Copak si myslíte, že se jim něco stane? Houby s octem. "Bohužel nemůžeme s tím nic dělat, protože bychom je museli chytit při činu" a je to. To jsou naše zákony!!!

587587 ( 11. května 2010 15:13 )

že celníci zadrželi dva medvědy s hlavami dvou pytláků v tlamě ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání