Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jak žongléři s bankovkami okrádají barmany

Video se připravuje ...
Autor: čad - 
14. dubna 2010
08:39

VIDEO: Říká se jim měniči! Znají je obsluhy nočních podniků nebo prodavači v trafikách. Přijdou rozměnit velkou bankovku. Když odcházejí, může si být barman nebo trafikant téměř jistý, že mu chybí i několik tisícovek!

„Jsou to žongléři s bankovkama,“ říká barmanka jihlavského nonstop baru Lucie Říhová. Také ona byla ve službě okradena trojicí měničů. Nestačila sledovat šikovné ruce podvodníků. „Se mnou začala jednat nejprve žena. Chtěla semtex a podala mně pětitisícovku. Když jsem jí řekla cenu, rozmyslela si to a chtěla peníze zpět, ale rozměnit je. V tu chvíli na sebe začali strhávat pozornost její společníci stojící vedle ní. Ta ženská mi sáhla na pult pro odloženou bankovku a já jí dala ještě připravené rozměněné peníze. Vůbec jsem to nepostřehla,“ vyprávěla Blesku zkušenosti s měniči barmanka Lucie.

Podobně dopadla její kolegyně Jana v nedaleké herně. Tu jeden z měničů krátce nato připravil o čtyři tisícikoruny. Celou transakci zaznamenaly bezpečnostní kamery. „Chtějí určitý obnos měnit většinou na stále menší peníze. Předvádějí přitom skvělé herecké výkony,“ doplnil barmanku její šéf a majitel podniku.

„V takovém případě je nutné, aby barman okamžitě takovou podezřelou transakci ukončil,“ radí mluvčí jihlavských policistů Jana Kroutilová. Podle jejích slov se tyto podvody stále množí. „My to vyšetřujeme jako přestupek proti majetku, kde pachateli hrozí pouze pokuta,“ dodala policejní mluvčí.

Koukněte se, jak to dělají!

socialnidemokrat ( 15. dubna 2010 19:09 )

TVOJE BABA, I S CELOU TVOJI RODINOU KRADOU A JESTE TO DRZE PRIZNAVAS

socialnidemokrat ( 15. dubna 2010 19:04 )

A KOHO TADY TY TVOJE DEMENCE ZAJÍMAJ?

georg-stuttgart ( 15. dubna 2010 10:59 )

je to jednoduche , hlavne ze opsluha je mlady nejivni a nezkuseny, takto si podvodnici vytipujou v pozdnich hodinach opsluhu, a je vydelano, tetnto trik je us stary, ale stale aktualni kdo umi ten umi, kdo neumi ten jen cumi

roval ( 14. dubna 2010 19:48 )

Váš výrok "kradou všichni všechno" znamená podle logického kvantifikátoru "všichni", že také vy kradete. Ale já vím, že nekradu, takže všichni nekradou a tím pádem váš výrok není pravdivý a možná nekradete ani vy. Jinak se mi zdá, že žádné peníze v bance ani nemáte. Já je tam mám, ale obraný natotata rozhodně nejsem, dokonce mi přibývají úroky. Ne, že by to neslo velký prachy, ale pomalu to přibývá.

e.44 ( 14. dubna 2010 13:32 )

Taky to nechápu. Každý rozumný prodávající má svůj "trik", který ho nejen před takovým okradením, ale i před špatným vrácením peněz, nebo před nařčením ze špatného vrácení peněz, chrání. Možností je mnoho. Například bankovku, na kterou vracím, nebo kterou rozměňuji, držim v levé ruce a uklidím jí až po skounčení transakce, nebo je možné dotyčnou bankovku položit na místo, kam zákazník nedosáhne, nallépe pod "klapku" aby nemohla např. uletět a opět jí uklidit, až když je všechno vyřízeno.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání