Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Aukro a eBay, aneb Klausův kloub za 35 tisíc poprvé

Na Aukro.cz se snažili prodat také Klausův kloub...
Na Aukro.cz se snažili prodat také Klausův kloub...  (Autor: Blesk.cz)
Autor: jos, oj, pet, rvs - 
8. dubna 2010
05:00

Kloub prezidenta Klause? Posmrkaný kapesník hollywoodské hvězdy Scarlett Johansson? Trenéra Karla Jarolíma? Nebo dokonce celou Belgii? To vše nabízeli k prodeji různí šílenci na internetových portálech.

Klausův kloub: Za 35 tisíc poprvé...

Muž s titulem doktora práv, Přemysl Donát v červnu nabídl na aukčním portálu Aukro.cz k prodeji Klausův kyčelní kloub za vyvolávací cenu 35 000 korun. Nabídka byla po několika hodinách stažena z internetu. Prezident si kloub nechal vyoperovat počátkem června v nemocnici Na Bulovce. Její zástupci už dříve vyloučili, že by dražený předmět mohl být pravý. Klaus vzal "dražitele" Donáta na "milost" a omilostnil ho ještě před zahájením trestního stíhání.

Fanoušci Slavie prodávají v dražbě Karla Jarolíma

Nespokojení slávističtí fanoušci se rozhodli v listopadu loňského roku pro jasné a srozumitelné gesto. Do prodeje na Aukro.cz dali kouče Karla Jarolíma. Počáteční cena činila jednu korunu. Kupující by získal použité zboží zabalené do dárkové mašle.

Je libo tchýně?

Jeden z uživatelů dokonce nabízel svou tchýni. K prodeji ho ale zřejmě nedohnala nenávist, jak by se dalo očekávat. Měl ji asi opravdu rád, protože si ji cenil na neuvěřitelných 245 milionů korun. Dokonce si jí cenil mnohem dráž než manželky, které se chtěl zbavit za „pouhé“ 2 miliony.

Belgie za 270 milionů korun

V roce 2007 museli provozovatelé internetové aukce eBay ze svých stránek stáhnout nabídku na prodej Belgie. Recesista se ji snažil vydražit za deset milionů eur, v přepočtu tedy asi 270 milionů korun. "Království může být koupeno jako celek (ale nedoporučuje se to)," uváděl inzerát. Prodejce také nabízel jako bonus krále a jeho dvůr. "Server nemůže zprostředkovávat prodej čehokoli virtuálního či nerealistického," zdůvodnil stažení inzerátu mluvčí eBay Peter Burin.

Norský královský palác na prodej

Norský královský palác byl na eBay dražen za vyvolávací cenu jeden dolar - v přepočtu tedy okolo dvaceti korun. "Levné! Královský palác mladé monarchie, je starý jen 102 let, k prodeji," napsal vtipálek ve svém inzerátu. Řada lidí skutečně nepochopila, že se jedná o vtip a začala na nabídku ke koupi přihazovat. Než majitelé eBay inzerát stáhli, vyšplhala se poslední nabídka na miliardu dolarů.

Dražba špinavých spodků Michaela Jacksona

V září 2008 americký byznysmen nabídl do aukce internetového portálu eBay.com špinavé spodky, jejichž původním majitelem údajně byl Michael Jackson. Vyvolávací cena za slipy značky Calvin Klein s pasem 71 centimetrů byla jeden milion dolarů. Spodní prádlo bylo součástí zkonfiskovaného majetku, který ve zpěvákově domě zabavil v roce 2003 Tom Sneddon – bývalý státní zástupce pro Santa Barbaru.

Scarlett Johansson prodávala posmrkaný kapesník

Na eBay se prodával i papírový kapesník, do kterého se vysmrkala americká herecká hvězda Scarlett Johansson. Herečka v pořadu televize NBC prohlásila, že chytla rýmu od hereckého kolegy Samuela L. Jacksona, a že tato nemoc má prý jistou hodnotu, neboť si ji mezi sebou předaly dvě celebrity. Den po vystavení už bylo na kapesník více jak šedesát nabídek, z nichž nejvyšší byla 2050 dolarů, tedy asi 39 000 korun.

Téměř nové miminko za euro

Čtyřiadvacetiletý otec a o rok mladší matka z německého Bavorska nabízeli v internetové aukci eBay svého sedmiměsíčního chlapečka pod titulkem "téměř nové miminko" za jedno euro. "Nabízím své téměř nové miminko k prodeji, jelikož začalo být příliš hlučné. Je to malý chlapec, téměř 70 centimetrů dlouhý a může být použit jak v dětském nosiči, tak v kočárku," bylo podle německé policie uvedeno v inzerátu. Provozovatel aukce eBay nabídku krátce po zveřejnění smazal. Německým úředníkům se navíc inzerát vůbec nezdál vtipný a mladým rodičům dítě sebrali.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání