Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Pěstitelka konopí je nevinná, používala ji jako lék

Soud uznal, že pěstitelka konopí nebyla dealerkou.
Soud uznal, že pěstitelka konopí nebyla dealerkou.  (Autor: Blesk - Vlaďka Hradská)
Autor: hra - 
12. února 2010
13:01

Okresní soud zprostil obžaloby z nedovolené výroby a přechovávání omamných látek pěstitelku konopí Libuši Bryndovou (54) ze Zlukova. Původně byla odsouzena za to, že pěstuje drogu pro léčebné účely.

Krajský soud ale případ vrátil k novému projednání. Tentokrát odcházela ze soudní síně jako nevinná.

Podle soudce Martina Prokopa nevyráběla Libuše Bryndová psychotropní látku jako dealerka, ale využívala ji výhradně pro sebe k léčebným účelům.
„Konopí mi pomáhá při léčení astma a artritidy,“ hájila se od začátku před soudem léčitelka. Podpořila ji i řada svědků, například ředitel Drop-inu Ivan Douda.

Policie obvinila Libuši Bryndovou z toxikománie poté, co se objevila v televizi jako pěstitelka konopí. Za to, že konopnou drť inhalovala, aby si ulevila od bolesti, byla v roce 2008 odsouzena ke dvouměsíční podmínce.

monjja ( 15. února 2010 13:08 )

Konečně zvítězil zdravý rozum!!!! Ani věřit se mi to mu nechce!!! Konečně díky za přelomový rozsudek, paní překladatelce to přeju z celého srdce, co já bych bez ní dělala, překládá mého nejoblíbenějšího autora, tak ať je hodně dlouho zdravá a silná!!!

anasyi ( 14. února 2010 12:06 )

budeme se muset asi zvyknout na to,ze se setkame i s rozumnym soudcem.Jinak,tady muzes mit tri rostliny na hlavu.Ale zakon nehovori o tom,o jake hlavy se jedna.

zirafa ( 12. února 2010 12:39 )

svým očím! vypadá to, že přeci jen existují i rozumní soudci!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání