Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Otec a syn: Dluhy chtěli řešit únosem právníka!

Autor: Slávka Červená - 
18. ledna 2010
05:51

Únosci právníka (36), kterého policie našla v Praze v kufru havarovaného auta, jsou z Koryčan na Kroměřížsku. Jde o otce Jiřího (46) a syna Romana (asi 24) se dvěma dalšími kumpány.

Vše nasvědčuje tomu, že jde o čin plný zoufalství a beznaděje. Chtěli zabránit tomu, aby přišli o dům.

„Všechny to tady překvapilo,“ řekl starosta městečka Miroslav Máčel. „Mladý problémy měl. Řešila ho i přestupková komise a byl zapletený do padělání peněz,“ dodal. Místní kroutí hlavou. Spekulují nad důvodem. „Normální rodina. Do problémů se dostali kvůli půjčce. Mají přijít o dům, který si postavili,“ řekl jeden ze sousedů.

„Lidi říkají všelicos. Je to jinak, ale teď se k tomu nikdo z nás vyjadřovat nebude,“ řekla Blesku dcera pana Jiřího.

„Byl to zoufalý čin. Půjčili si u jedné společnosti a ta pak práva převedla na jinou. Splátky platili. Pak se jim ale vracely zpět. Případ dali k soudu,“ tvrdil člověk, který rodinu zná. Osobu, které peníze na účet posílali, údajně i hledali. Nakonec jim právník oznámil, že dluží více než milion a o dům přijdou. „Ruply jim nervy a udělali blbost. Na druhé straně je to lichva, kterou stát podporuje,“ dodal muž.



Manželé jsou nyní v invalidním důchodu. Syn byl údajně propuštěn z práce. „Jiří (46) prodělal několik infarktů. Do něho bych to nikdy neřekl. Do syna ano. Věčně měl nějaké incidenty. Bil se,“ doplnil další muž. „Mladý byl floutek a mazánek. Vždycky ho ze všech průšvihů vysekali. Za padělání peněz dostal 2,5 roku s odkladem na čtyři,“ konstatoval štamgast v hospodě.

Otci se synem pomáhali v únosu ještě další dva mladíci z Koryčan. Jeden z nich vezl ostatní do Prahy fabií, kterou si půjčil od otce. Jeho rodiče jsou zoufalí.

„Je to pro nás hrozné. Jak teď vypadáme před lidmi. Věděli jsme, že si bere auto, ale ne na takovou věc. Musel se nechat svést. Zřejmě chtěl pomoci a asi dělal řidiče,“ konstatovali rodiče.

Co se stalo?
Čtveřice unesla právníka minulé úterý v Praze. Plynovou pistoli mu drželi u hlavy a chtěli, aby zvrátil dražbu domu. Pak ho svázali a dali do kufru fabie. Řidič ale havaroval a všichni utekli. Policie záhy oběť našla. Soud na násilníky vazbu neuvalil.

vrba ( 18. ledna 2010 13:16 )

normální rodina, akorát mladej padělal peníze.

gogo ( 18. ledna 2010 12:50 )

je někdy až neuvěřitelná. A synáček je již jen onou třešničkou na dortu...

jity ( 18. ledna 2010 09:02 )

ten starej, ale to musí být pěkný vůl. Učit kluka takové praktiky. Ti co je pustili mají asi plzeňskou právnickou ne? Nyní mohou toho nebohého právníka ještě zabít, aby nemuseli platit své dluhy, verbež jedna.

bozena11444 ( 18. ledna 2010 07:27 )

v naší republice je všechno opestaveno na hlavu. No co chcete po banánové republice. Lichváři jsou jako pijavice a zákony nejsou dobré. Poslanci místo aby vymýšleli a schvalovali dobré zákony, se raději hádají, napadají se, vyčítají si a chodí k soudu podávat žaloby...to je fakt hrůza. A potom když někomu rupnou nervy za to, že mu má být sebraný majetek, tak to takto dopadne. Zoufalost a beznaděj. To se potom dělají věci....splátky posílaly, peníze chodili zpět, no přece proto, že si na dům někdo brousil zuby. A naše vláda k tomu mlčí. S ní nic nepohne, oni mají penez dost

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání