Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Policie konečně dopadla vraha "olizovače"

Vrah v béžovém. Policie po půl roce dopadla vraha, který zabil barmana
Vrah v béžovém. Policie po půl roce dopadla vraha, který zabil barmana  (Autor: Foto Policie ČR)
Autor: ČTK, INT, val - 
30. listopadu 2009
10:12

V neděli se policii podařilo zhruba po půl roce dopadnout ozbrojeného muže podezřelého ze série loupežných přepadení a z vraždy barmana, jenž se muži postavil na odpor.

"V neděli se podařilo tuto osobu zadržet v Praze 6 zásahovou jednotkou, která asistovala kriminalistům. Muž podezřelý z násilných činů byl ozbrojen," řekla mluvčí pražské policie Iva Knolová serveru Novinky.cz.

Policie muže podezřívá z nejméně čtyř ozbrojených loupežných přepadení v různých pražských provozovnách. Dvakrát při nich střílel, v jednom případě zastřelil barmana.

Pachatel je známý pod přezdívkou "olizovač", protože na snímcích, které zachytily bezpečnostní kamery si muž neustále olizoval rty.

Loupežemi si přišel na desítky tisíc korun. Pátrání po něm trvalo bezmála půl roku.

V herně v pražských Stodůlkách mu ale barman nechtěl dát peníze, začal se bránit a z kasina se ho pokusil vyhodit. Vrah ho ale střelil do břicha a z kasina utekl. Barman následkům zranění podlehl v nemocnici.

Policie při pátrání po muži varovala občany, že je velmi nebezpečný a počíná si naprosto suverénně. Nebylo možné odhadnout, jaká bude jeho příští reakce - prst držel vždy přímo na spoušti zbraně, kterou neváhal použít, uvedla již dříve policie.

alice050 ( 30. listopadu 2009 11:54 )

můj tip - 3 roky a za rok bude venku za "slušné chování" . . .

sakra ( 30. listopadu 2009 11:46 )

Jak se páni soudci zase "vytáhnou"?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání