Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Tauchen: Zastřelil se sám? Zabila ho manželka?

Autor: Vlaďka Hradská - 
12. listopadu 2009
20:36

Třicet hodin utíkali a doufali, že na ně policie nepřijde. Vězeň Pavel Tauchen (†43) s manželkou Dagmar (28), která ho s pistolí v ruce osvobodila v Plzni z rukou vězeňské stráže. Udělali ale obrovskou chybu. Vrátili se tam, kde na ně policie čekala!

Do Hajan na Strakonicku, kde Tauchen vyrůstal. A zatýkání nebezpečného páru skončilo tragicky. Muž zemřel ve své fabii po střele do hlavy, jeho manželka jen tak tak přežila průstřel hrudníku! Policie ale tvrdí: Tauchena jsme nezasáhli!



Tauchena s manželkou dopadlo v Hajanech po zuby ozbrojené policejní komando ve středu před půl osmou večer. Uprchlíci se nevydali do jihočeské vesničky náhodou. Tauchen totiž z Hajan pocházel. „Už tu na něj čekali. Kontrolovali projíždějící řidiče asi od 17 hodin. Večer jsem pak slyšela střelbu a pak tu byl frmol. Modré auto, ve kterém ujížděli, policie odvezla asi ve tři hodiny ráno,“ řekla Blesku Miloslava Bartušková, za jejíž chalupou se drama odehrálo.

Otazníky kolem střelby
? Zastřelil by Tauchen sebe kvůli hrozbě zatčení? Podle své bohaté kriminální minulosti se jen tak zastrašit nedal. Asi by o svobodu bojoval!

? Nechce se ani věřit, že by vystřelil na manželku, která za něj nasadila život, aby ho osvobodila.

? Co se odehrávalo v hlavě ženy? Byla by schopná zamířit na svého miláčka a zmáčknout spoušť? Ta, která riskovala a dokonce střelila po ostraze?

? Nezastřelila ho nakonec při přestřelce opravdu policie?

? Proč na místo přijeli ještě v noci, krátce po tragédii, i nejvyšší policejní špičky jižních a západních Čech?

? Proč všichni čekali na jakékoliv informace o střelbě několik hodin.

? Proč policie neprodyšně uzavřela tak velkou část katastru. Lidé se k místu tragédie nesměli přiblížit na stovky metrů.

Po zásahu speciální jednotky policisté celou oblast uzavřeli. Přestože byla tma, lidé se nesměli k místu zásahu přiblížit ani na stovky metrů. Vyšetřovací týmy celou noc prohledávaly rodný dům Tauchena i auto, které během honičky podle všeho ještě bouralo. Ve čtvrtek ráno pak policie hledala na rozlehlých loukách nábojnice a stopy.

Kdo všechno střílel? Soudní pitva prokázala, že Tauchen byl zastřelen zbraní, kterou policie nepoužívá. Zabil se sám? Zastře- lila ho manželka, kterou pak na útěku policisté zasáhli? Tauchen se podle místních v obci léta neukázal. Dokonce ho jen málokdo poznal podle fotografi e v novinách, když v úterý uprchl. Původně se totiž jmenoval Gregorovič. „Viděla jsem ho jen jednou. Vůbec jsme se nestýkali. Proto mě tolik překvapilo, co se tu stalo,“ uvedla manželka Tauchenova bratrance, která v obci bydlí. Policie uvalila na případ informační embargo. „Případ šetříme pro podezření z trestného činu zneužívání pravomoci veřejného činitele a ublížení na zdraví z nedbalosti. Prověříme všechny varianty střelby,“ řekla mluvčí Inspekce PČR Martina Lídlová.

 

1. verze 1. verze | Infografika Blesk

2. verze 2. verze | Infografika Blesk

3. verze 3. verze | Infografika Blesk

 

chigui ( 13. listopadu 2009 09:42 )

Myslím, že střelen byl policii, proč by to udělal, tolikrát seděl, že by se zalekl. A manželka, udělá vše proto aby ho dostala ven a pak ho zastřelí. Nesmysl. No snad se rozmotá as pravda vyjde na jevo.

kocka22 ( 13. listopadu 2009 06:50 )

zalez, stará strukturo

bielykvet ( 13. listopadu 2009 00:59 )

jako Mirka Čejková toho svého ozemboucha. Chtěli asi sex jinde, než ve vězení pod dohledem. Manévry a kulka do hlavy

krokuss ( 13. listopadu 2009 00:49 )

...soukromou a neevidovanou...

drobek ( 12. listopadu 2009 23:26 )

těch volů bude víc,koukni i do svého špíglu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání