Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vražda v tržnici Sapa: Policie zadžela podezřelého

Tržnice Sapa
Tržnice Sapa  (Autor: Blesk - David Malík)
Autor: ČTK, rvs - 
8. září 2009
17:25

Policisté zadrželi cizince podezřelého z vraždy muže, jehož tělo bylo v červenci nalezeno v asijské tržnici Sapa v Praze 4. Zadržený byl obviněn z trestného činu vraždy, hrozí mu trest až patnáct let vězení.

"Třetího září tohoto roku se policistům podařilo zadržet čtyřiadvacetiletého cizího státního příslušníka podezřelého ze spáchání trestného činu vraždy," uvedla mluvčí. Podle ní se cizinec už šest let legálně zdržuje na území ČR. Na obviněného muže byla uvalena vazba.

Tělo oběti ve značném stadiu rozkladu bylo nalezeno 27. července v tržnici na Libušské ulici ukryté v uzamčeném přepravním kontejneru. Soudní pitva prokázala, že muž zemřel na následky četných bodných poranění. "Totožnost zemřelého nebyla dosud potvrzena, policisté zatím neobdrželi výsledky zadaných znaleckých posudků v oboru forenzní genetiky," sdělila Knolová.

Sapa je největší pražskou asijskou tržnicí. Policisté a celníci v tržnici koncem loňského listopadu provedli rozsáhlou razii kvůli podezření, že v areálu se obchoduje se zbraněmi, drogami a padělaným zbožím. Při akci zabavili na 60 000 kusů padělaného zboží, tedy přes deset tun. Pokud by se prodávalo, škoda by činila 31 milionů korun.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání