Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Žháři z Vítkova: Máme jejich fotografie!

Autor: iža, pal, pes - 
19. srpna 2009
16:25

Server Antifa.cz nyní zveřejnil fotografie dvou ze čtyř údajných pachatelů dubnového žhářského útoku ve Vítkově na Opavsku. Při něm byla na 80% těla popálena dvouletá romská holčička Natálka.

Server Antifa.cz zveřejnil fotografie Jaromíra L. z Ostravy a Iva M. z Horního Benešova a také jména dalších dvou mužů, kteří údajně stojí za brutálním žhářským útokem ve Vítkově. Jaromír L. byl podle serveru také pořadatelem demonstrace, na které měl projev předseda Dělnické strany Tomáš Vandas. Vandas ale tvrdí, že s muži nebyl nikdy v kontaktu.

Tři ze čtyř pravicových extremistů, kteří způsobili požár domu ve Vítkově, při němž se těžce popálila malá Natálka, jsou bývalými spolužáky stejné základní školy, kde platili za bezproblémové žáky. Matka jednoho z nich se po zatčení syna zhroutila. Zveřejnila to internetová verze MF Dnes.

Všechny čtyři extremisty už policie zatkla, teď jsou ve vazbě. Jeden z nich je mezi pravicovými radikály 'známou firmou', před dvěma roky v Přerově například pořádal sjezd příslušníků ultrapravice.

Zdravotní stav popálené Natálky Kudrikové (2) je podle lékařů už stabilní, vyhráno ale zdaleka nemá. To, že dívenka žije, lékaři stále považují za zázrak.

„Životu nebezpečné jsou infekce i nejrůznější komplikace, které mohou během operací nastat,“ podotkla primářka popáleninového centra Zdeňka Crkvenjaš. Natálka už dýchá bez přístrojů, komunikuje a přijímá i potravu. Čeká ji ještě 5 transplantací.


Video ze zatýkání údajných žhářů z Vítkova

380349:gallery:true:true

jebuba ( 1. července 2010 14:56 )

Natálce je hrozné a nesouhlasím s tím,ale cikánů se rozhodně zastávat nebudu.Možná jsou mezi nimi slušní,ale já je neznám.Mne přepadli cestou do práce a sebrali tašku se všemi věcmi,takže o nich mám své mínění.

dior ( 24. září 2009 18:41 )

jak si tohle muzes myslet o dvoulete holcicce?jeste ke vsemu co zazila,,jsi normalni psychopat..jsem romka,,patrim asi do te skupiny co nam romove delaji ostudu,,protoze manzel je cech,,a mam dve dospele vystudovane deti,,nekradem a zijeme na urovni,,,ale jak se nekdo muze zastavat tech parchantu?at tam v base je nekdo upali za ziva,,to jim preji z celeho srdce.

badio ( 20. srpna 2009 03:20 )

A ty jsi hovado a nic jineho , jak to muzes vedet mas deti? tak ti rikam ze budou kract a nebo mozna budou nejaci kriminalnici,.

badio ( 20. srpna 2009 03:18 )

A Jak to muzes vedet krucipisek ty jsi nejakej vsevedouci asi ? ja si myslim ze jsem te videla krast vcera v tesku a chytli te a mel si tam velikou ostudu ty lumpe .

badio ( 20. srpna 2009 03:16 )

Ja by jsem rekl ze asi 20% jsou slusni byli a zbytek jsou to vrahove , pedofilove, lupici alkoholici , podvodnici a tak dale ,

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání