Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Manželská hádka: Muž bodl ženu nožem do zad!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Foto - Slávka Červená)
Autor: Jan Doležal - 
10. srpna 2009
22:50

Výměna názorů mezi manželi ze Sedlčan na Příbramsku měla krvavou dohru. Muž popadl kuchyňský dranžírák a vrazil nůž manželce do zad. Ženu převezla záchranka na jednotku intenzivní péče. Surovci hrozí dva roky kriminálu.

Ostrá manželská hádka začala v neděli před půl osmou večer a nebrala konce. Manžel v návalu nepopsatelného vzteku popadl v kuchyni nůž, který slouží k vykosťování masa, a z dranžíráku v jeho ruce se rázem stala nebezpečná zbraň. "Bodl ženu do zad a způsobil jí třícentimetrovou ránu. Rána byla tak silná, že poranila lopatku," řekla Monika Schindlová z příbramské policie.

Zraněnou ženu převezla záchranka do nemocnice v Příbrami. "Pacientka leží na jednotce intenzivní péče chirurgického oddělení a její zdravotní stav je stabilizovaný," potvrdila včera odpoledne mluvčí nemocnice Monika Boušková. Agresivní manžel je podezřelý z ublížení na zdraví a hrozí mu dva roky vězení.


Jak to vidí psycholog?

Násilí při hádkách není podle odborníků neobvyklé. "Realita je, bohužel, taková, že agresivita ve vztazích mezi lidmi roste a často dochází i k násilí. Pamatuji se na případ, kdy manžel u soudu tvrdil, že své ženě nic neudělal, že ji jenom praštil pěstí a tekla jí krev," řekl Blesku psycholog Karel Humhal. Manželé, kteří se hádají, by si pro výměnu názorů měli zvolit takové prostředí, aby možnému fyzickému útoku předešli. "Rozhodně by se neměli hádat v kuchyni. Tam je po ruce hodně nebezpečných věcí, které mohou zraňovat," dodal Humhal.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání