Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zdeněk Svěrák a večerníček Včelí medvídci: Podezření z rasismu

Včelí medvídcí - Bílá, bílá, bílá
Včelí medvídcí - Bílá, bílá, bílá  (Autor: Youtube.com)
Autor: pes, INT - 
20. července 2009
10:33

VIDEO: Soud nechal prověřit písničku z večerníčku o včelích medvídcích kvůli podezření z rasismu. Písnička s textem Zdeňka Svěráka se objevila na rasistickém CD.

"Bílá, bílá, bílá bílá, komu by se nelíbila. Bílá vrána, bílá noc, bílé není nikdy moc," zpívá se v pohádce z roku 1984. Tento text se zalíbil i neonacistům, kteří písničku přidali na svoje CD.

Soud se večerníčkem zabývá kvůli případu neonacisty Tomáše Plisky z Brna, který je obviněn z šíření CD s rasistickými písněmi. Nahrávka z večerníčku byla přidána jako bonus ke kompilaci rasistických písní.

Podle znalce Zdeňka Zbořila text z večerníčku narozdíl od ostatních na CD rasistický není. Pliska si zároveň odpykává dvouletý trest za propagaci nacismu. Informaci přinesl server Lidovky.cz

Písnička z pohádky je k vidění na serveru Youtube.com

368266:gallery:true:true

ckapo ( 22. července 2009 15:25 )

. . . mám problém! Nevím kam se mám zařadit . . .protože . . . . . .nemám rád cikány! Důvod? -(zmlátily mě že jsem jim odmítl dát cigaretu a drobné) . . .nemám rád neonacisty ,skinheady a podobnou havěť ! Důvod -(zmlátily mě za to že mám trochu víc pigmentu ,s tvrzením ,že jsem žid ) . . .nemám rád anarchisty ,squattery a podobnou havěť! Důvod -(mnoho důvodů) . . . nemám rád vlastně všechny smrady ,kteří . . . nepracují ,nebo nechtějí pracovat . . . jenom těží z výhod státu a MÝCH daní . . . obtěžují okolí . . . staví se mimo společnost -(jako by byly něco víc . . .) . . . a nemám rád naše politiky! -Důvod? ( K***A - žádný nepotřebuju . . .) Řádně platím daně ,daně z daní ,nájem sociální a zdravotní ,a to se podržte -RÁD chodím do práce . . . a tak se ptám . . . jsem vůbec normální ???. . . Prosím řekněte mi co mám se sebou udělat . . .

zirafa ( 21. července 2009 13:20 )

vážně na budku! Nevím, jestli se mám smát nebo brečet nebo vzteky do něčeho bacit!! Asi si půjdu dát panáka.....

quasimodo ( 21. července 2009 10:11 )

samozrejme se pise odkryj, odmazal jsem spatne pismenko

quasimodo ( 21. července 2009 10:10 )

Ted me napada co udelame s Verou Bilou? Je bila ale je romka, tak co s tim. Vlada bude zase mit pul roku co resit. Jestli ji prebarvit, to by bylo rasisticke, nebo ji zmenit jmeno. Ale na jake? Kdyz ji prejmenuji na Cerna, bude to rasisticke, kdyz na Seda, bude to taky, v sede je hodne bile barvy. Navrhuji Modra, to bude takovy kompromis. Co Vy na to pane Kocabe, zvladnete to vyjednat do roku 2015?

quasimodo ( 21. července 2009 10:06 )

PRIHLOUPLIHO pise se prihloupleho, ODKRIYJ pise se odkrij, ORCHYDEJ pise se orchidej a to je jen tohle vlakno. Kdo tu tedy pise jak tatar? BTW levicaci jsou prihlouple stado.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání