Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Muži (42) z Kobylis za držení rukojmí (9) hrozí až 10 let

Policie vyvádí z domu útočníka
Policie vyvádí z domu útočníka  (Autor: Zbyněk Pecák)
Autor: ČTK, šim - 
19. července 2009
14:34

Policisté v neděli obvinili muže (42) z trestného činu braní rukojmí. V sobotu v pražských Kobylisích více než dvě hodiny ohrožoval devítiletou dívku zbraní.

Muži hrozí až deset let vězení. Informovala o tom mluvčí pražských policistů Andrea Zoulová.

ČTĚTE TAKÉ:
Drama v Kobylisích: Muž držel jako rukojmí devítiletou dívku


"Motiv činu nám stále není znám. Muž využil svého práva nevypovídat," dodala Zoulová. Vyšetřovatel také podal návrh na uvalení vazby.

367478:gallery:true:true

Muž se v sobotu dopoledne zabarikádoval v bytě na Střelničné ulici v Praze 8 a jako rukojmí držel devítiletou dívku, kterou ohrožoval nožem. Po několika hodinách zásahová jednotka dívku vysvobodila a agresor skončil s lehčími poraněními v nemocnici. Odtud byl po ošetření převezen do policejní cely a vyslechnut.

367523:gallery:true:true

Muž se v minulosti se léčil na psychiatrii. Policie původně zveřejnila, že jej čeká obvinění z trestného činu omezování osobní svobody a vydírání. Jeho skutek byl ale nakonec překvalifikován na braní rukojmí.

taxicertik ( 19. července 2009 20:45 )

Všichni říkají že je narušený ale tak to není vzal si největší nůž z linky a vyčkával až půjdeme pryč a vzal si dítě tak mi neříkejte že ten člověk je narušený měl to moc dobře promyšlené muj e mail taxicertik@seznam .cz

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání