Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Osudný let AF 447: Rodina, která tušila katastrofu

Autor: INT, so - 
10. června 2009
05:00

Brazilští záchranáři vytáhli z moře již 41 obětí letecké katastrofy airbusu Air France. Přinášíme vám příběh rodiny, která tušila katastrofu a rozdělila se, aby aspoň část přežila. Díky tomu se zachránil otec a tříletá dcerka...

Když kupovali letenky, rozdělili se: otec s dcerou poletí spolu, manželka se synem později. Fernando Schnabel (36) chtěl, aby při případném neštěstí část rodiny přežila…

Navíc šetřil odlétané míle u jiné společnosti, a tak kvůli budoucímu bonusu letěl s konkurenční firmou. To zachránilo jemu i jeho dceři (3) život. Manželka a syn se za nimi vydali později. Vybrali si hororový let AF 447 – s dalšími 226 lidmi se zřítili 1. června do Atlantiku.

Z moře vytáhli již 41 obětí osudného letu. Více zde!

Švédsko-brazilští manželé žili s dětmi v Rio de Janeiru a Skandinávka Christine Schnabl (†34) se rozhodla, že navštíví příbuzné ve Stockholmu. Se synem Philipem (†5) nasedla osudného 1. června do Airbusu 330 Air France.

Manžel Fernando (36) s dcerou Celine (3) krátce před nimi odstartovali směr Evropa s jiným přepravcem. Bezpečně přistáli v Paříži a čekali na zbytek rodiny. Marně!

Na letišti Charlese de Gaulla strávili nekonečné hodiny úzkosti a strachu o své blízké, až nakonec pochopili, že Christine s Philipem se domů už nikdy nevrátí. Vyplnily se Fernandovy zlé předtuchy. Část rodiny zachránil, ale za příliš vysokou cenu.

„Dcera žila v Brazílii deset let. Byla pro nás vším, všichni ji měli rádi. Se zetěm jsem už telefonicky mluvila. Je citově úplně na dně, moje tříletá vnučka ještě vůbec nepochopila, co se vlastně stalo, že přišla najednou o matku i bratříčka. Slíbila jsem jí, že až dorazí, udělám jí její oblíbenou hrachovou polévku,“ uvedla uplakaná matka zemřelé Christine Annika Barde.

martinova ( 10. června 2009 21:58 )

zrovna tak mohli letět všichni čtyři tím dřívějším spojem, ne? když měl čas letět manžel dřív, tak mohli všichni...samozřejmě je dobře,že dva zůstali, o tom není debata..ale nepřeju si vědět, jak se cítít teď ten muž, který přežil....já bych na jeho místě být nechtěla

raspanden ( 10. června 2009 20:21 )

v dnesnim Blesku uz jeden clanek jen a jen o Vas je, tak prosim neprudte!

qwerty ( 10. června 2009 17:18 )

sry nimi

qwerty ( 10. června 2009 17:15 )

a kdyby s nimy letěl manželi dřív, mohli být mrtví všichni. Promiň, myšičko, ale to je demagogie.

apple ( 10. června 2009 16:58 )

Jenže co kdyby manžel s dcerou letěli s nima?Zemřela by celá rodina.To je jako lepší jo???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání