Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Brazilci vytáhli z moře už 17 těl obětí Airbusu

Loď za sebou táhne kus letadla...
Loď za sebou táhne kus letadla...  (Autor: youtube.com)
Autor: ČTK, brum - 
8. června 2009
13:44

Brazilské námořnictvo vytáhlo o víkendu z moře celkem 17 těl pasažérů letadla společnosti Air France, které se minulé pondělí zřítilo do Atlantiku při cestě z Brazílie do Francie. Práci záchranářů na místě komplikují žraloci, kteří těla požírají.

Oznámil to v neděli večer místního času mluvčí brazilské armády, kterého citovaly světové agentury. Nalezeny byly podle něj i desítky blíže nespecifikovaných komponentů stroje.

Námořníci z moře vytáhli například modré sedadlo, které je označeno číslem tragického letu 447, dále našli batoh s očkovacím průkazem a aktovku, ve které byla letenka.

O nálezu prvních dvou těl a části trosek letadla informovalo brazilské námořnictvo v sobotu.

Čtěte také: Letadlo smrti z Ria: Mrtvý držel v ruce palubní lístek

Jak v pondělí upřesnil mluvčí brazilského letectva podplukovník Henry Muhoz, devět těl vylovila z moře brazilská fregata Constitucao a osm francouzská fregata Ventose. Mezi nejnověji vytaženými těly jsou čtyři ženská a čtyři mužská, uvedl Muhoz podle agentury AFP. Podrobnosti o předcházejících vytažených tělech nebyly uvedeny.

Většina těl a trosek letadla byla objevena v místě ležícím asi 1150 kilometrů od města Recife na severovýchodním pobřeží Brazílie.

Airbus s 216 cestujícími a 12 členy posádky se zřítil v noci z 31. května na 1. června. Vyšetřování příčin nehody se v neděli začalo zaměřovat na poruchové rychloměry letounu Airbus A330, které jsou zatím jediným vodítkem z technického hlediska. S odkazem na nedostatek údajů ale francouzské orgány stále odmítají preferovat jakoukoliv variantu příčin neštěstí.

Šlo o nejhorší leteckou katastrofu od roku 2001 a patrně vůbec nejhorší nehodu v pětasedmdesátileté historii společnosti Air France.

kriticka ( 9. června 2009 15:04 )

je mi jich strasne lito...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání