Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

VIDEO - Peklo na policii. Týraní chlapci promluvili!

Tito čtyři chlapci byly také na stanici týráni
Tito čtyři chlapci byly také na stanici týráni  (Autor: čas.sk)
Autor: kol, Čas.sk - 
9. dubna 2009
11:38

Kruté týrání chlapců policajty nezůstalo bez následků. Slovenský policejní prezident Packa postavil osm košických policajtů a jednu jejich kolegyni mimo službu.

Jsou podezření ze zneužití pravomoci veřejného činitele a z vydírání. Pykají za to, že šestici zadržených rómských chlapců donutili vysvléknout se do naha, vzájemně se fackovat a líbat. To vše za ustavičného ponižování a pod palbou nejhorších rasistických nadávek.

Brutalita košických policajtů vyšla najevo po té, co server sme.sk zveřejnilo video, na kterém je zachycené kruté týrání rómských chlapců. Ty včera vyslechl za asistence policie vyšetřovatel z inspekce slovenského ministra vnitra.

Jak si chlapci vzpomínají na kruté týrání na košické policejní stanici?

"Říkali, že nás kontrolují, co máme u sebe," pokřikovali jeden přes druhého Tibor Žiga (15), Ondrej Horvát (16) a Ondrej Žiga (12), které nejvíc ponížilo, že je policajti přinutili vysvléct se do naha. "Bili mě přes ruce, strašně mě to bolelo," dodává O.Žiga.

Video, které odstartovalo čistky v košické policii

Spolu s nimi byl na policejní stanici i Miro Bendík (16), Ivan Kroščen (14) a nejmladší z celé party Kevin Zubko (10). Ten dokonce tvrdí, že ho policajti drželi zavěšeného ze schodiště. "Vyhrožovali nám, že když se nebudeme navzájem bít, pohryžou nás jejich psi," dodává T. Žiga, který se s kamarády musel vzájemně fackovat. "Vyhrožovali nám, že když pořádně neudeříme, zkopou nás."

Chlapci se přiznávají, že všichni plakali, ale policajti neměli slitování. Janette Duždová, matka Ondreja Žigy je z chování mužů zákona šokovaná: "Chlapci udělali obrovskou hloupost, kradli a za to měli být potrestaní. Ale ne týraní jako zvířata!" Zděšenou matku policajti přivolali k výslechu jejího syna.

"Byl rád, že mě vidí a těšil se domů. Až potom, když jsme šli z policie, řekl mi všechno co s nimi dělali. I jsem si chtěla stěžovat, ale jsem sama a bála jsem se, že se mi pomstí," říká nahněvaná matka, která věří, že policajti budou spravedlivě potrestaní.

Slovenský policejní šéf Ján Packa uvedl, že vyšetrovat se bude i rasový podtext činů, ale není možné hovořit o rasovém motivu, protože šlo o pachatele trestného činu.

Mahony666 ( 9. dubna 2009 13:54 )

Nechápu, jak někdo může tyto parchanty - cikánské smrady ještě omlouvat.Ti policajti by měli dostat pochvalu. Rodiče samozřejmě nepracují, nikdy nemakali a nikdy ani nebudou a my na ty primitivní prasata budeme furt dělat a mít strach, že nás někde přepadnou a zmrzačí.

evolucius ( 9. dubna 2009 13:15 )

Cikáni přepadli starou ženu,zranili ji a oloupili...Policisté mučili,úchylně svlékali zadržené a nechali malé kluky aby se líbali,což zavání homosexuálním sadismem s pedofilním podtextem...co z toho je divnější...? Pokud si neřeknem,že v Košicích jsou normální asi obě varianty...

misox ( 9. dubna 2009 12:14 )

Ti mali hajzlici predtim napadli starsi pani a ukradli ji nasilim kabelku, pricem ji zpusobili zraneni - vyklubeni ramene, ze ktereho se leci uz delsi dobu. Video totiz neni z dnesnich dnu. Slo tedy o loupezne prepadeni, ktere ucinili bud z vlastni roztopase anebo, co by bylo jeste horsi, na prani svych rodicu, kteri samozrejme nepracuji. Takze to bylo pricinou. Nechci omlouvat konani policie, no zamlcovat pricinu neni spravne. Takato nestastna pozitivni diskriminace muze case prerust pres hlavu nejen policii.

drobek ( 9. dubna 2009 12:13 )

nic jiného na toto nepřízpusobivé etnikum neplatí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání