Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Realitka Rekin sežrala lidem miliony

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Martin Hykl )
Autor: Ivana Žáková - 
5. března 2009
15:10

Do zpronevěry milionových částek klientů realitní kanceláře Rekin bude zřejmě zapleteno více manažerů. Policie zatím obvinila ze zpronevěry dva podezřelé z Ostravy, kterým hrozí deset let vězení.

Na spol. Rekin podalo trestní oznámení na 70 klientů, kteří přišli o své úspory i majetek.

K dnešnímu dni vyšetřovatel potvrdil škodu ve výši osm a čtvrt milionů korun. "Skutečná škoda se zřejmě vyšplhá až ke třiceti milionům. Vzhledem k tak rozsáhlé hospodářské kriminalitě a finančnímu vyšetřování musíme vyslechnout ještě desítky poškozených a svědků," vysvětlil Blesku mluvčí severomoravské policie Stanislav Sobol.

Současně nevyloučil, že obviněných může být více, stejně jako okradených klientů a konečná škoda. Kriminalisty čeká mravenčí práce a musí průběžně analyzovat účetní doklady spol. Rekin. "Krajský státní zástupce už dal příkaz k zabavení movitého i nemovitého majetku realitní kanceláře, který bude pak jistit nároky poškozených lidí," dodal Sobol.

Těm zůstaly oči pro pláč. Mnozí z nich totiž přišli jak o bydlení, tak o všechny úspory. "Svěřila jsem realitce přes dva miliony, aby mi sehnala rodinný dům. Teď nemám kde bydlet a jsem zcela na mizině," je zoufalá paní Jana. "Prodali nám veškerý majetek a peníze jsme už nikdy neviděli," kříčí další klienti spol. Rekin. Pomocnou ruku jim už podala Asociace realitních kanceláří ČR, která např. zdarma nabízí vypracování žaloby.

Manažeři jedné z největších realitních kanceláří náhle zavřeli své pobočky po celé severní Moravě v prosinci. Podle internetového obchodního rejstříku je Rekin už v likvidaci. "Poškozených klientů bude více. Nejlépe ať se přihlásí na číslech 974 722 469 nebo 974 722 343," dodal policista Sobol.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání