Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Bestiím z Kuřimi se nechce do vězení!

Autor: rys, ČTK - 
4. března 2009
13:21

AKTUALIZOVÁNO: Olomoucký vrchní soud dnes projednával odvolání v kuřimské kauze týkající se týrání chlapců Ondry (9) a jeho bratra Jakuba (11). Definitivní verdikt by ale měl vynést až 9. března.

Dopoledne byla u soudu zatím jen konstatována zpráva o stavu věci. Jednání jsou přítomny obě sestry Mauerovy. Obhájce Kateřiny Mauerové zpochybnil věrohodnost její sestry Kláry. Klára se permanentně třese, po líčení hrůz, které dětem tyrani působili, vypadala, že zkolabuje. Kateřině přes vlasy není přiliš vidět do tváře. Je však o poznání klidnější.

Obhájce dalšího z obviněných Jana Turka kritizoval vliv médií na nezaujatost soudu. Kláru Mauerovou pak prohlásil za "teatrální hysterku, která se snaží postavit do lepšího světla".


O co šlo v kauze Kuřim?

Za hrubé zacházení s nimi, které lze přirovnat k mučení, potrestal loni v říjnu brněnský krajský soud šest lidí. Mezi nimi byli nejbližší příbuzní hochů - jejich matka a teta. Všichni se proti verdiktu odvolali.

Matka chlapců Klára Mauerová dostala devět let a jejich teta Kateřina deset let nepodmíněně. Vinu přiznaly a nyní žádají zmírnění trestů. Klára tvrdí, že ji zmanipulovala sestra a další aktérka kauzy Barbora Škrlová. Dostala pět let vězení. Hájí se tím, že k týrání Ondry byla přinucena. Mezi dalšími potrestanými je Hana Bašová a Jan Škrla, kteří dostali sedm let vězení, a Jan Turek, jenž by měl strávit za mřížemi pět let.



Chlapci byli týráni od léta 2006 do května 2007 v Brně, Kuřimi a na chatě ve Veverské Bítýšce. Obžalovaní tam prý děti zavírali do klecí, bili, řezali, topili a pálili cigaretovými nedopalky. Cílem bylo vytvořit z dětí lidi se zlomenou vůlí, připravené na slovo poslechnout jakékoli rozkazy. Odsouzení byli podle některých názorů členové náboženské sekty.

annabella ( 6. března 2009 16:46 )

Jeste je nezvestny?

babca ( 5. března 2009 19:49 )

Je to hodne smutny pribeh a jeho konec je jeste smutnejsi, evidentni dukazy nic neplati, ma to zrejme dosti siroke pozadi, ale kazdemu se stejne jednou dostane co zaslouzi a pak se bude rikat" takovy hodny clovek a takove nestesti"

komarius ( 4. března 2009 13:34 )

NAŠE JUSTICE SE VYŘÁDÍ NA DEVADESÁTILETÉ BABCE,BESTIE MOHOU KLIDNĚ SPÁT!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání