Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nehoda u Paskova: Strojvedoucí se zhroutil!

Autor: Marie Machková - 
23. února 2009
05:59

Strojvedoucí (53) motoráku, který zřejmě zavinil před týdnem nehodu u Paskova, se zhroutil. Stále leží v nemocnici ve Frýdku- Místku. Tento týden ho už ale čeká první výslech.

Strojvedoucí bude muset vysvětlit, proč se jeho souprava srazila s protijedoucím vlakem. To zatím netuší ani jeho manželka, kterou v neděli Blesk navštívil.

„Vůbec nevím, co se stalo,“ plakala včera manželka strojvedoucího. Její muž, který si při nehodě poranil hlavu a utrpěl otřes mozku, prý teď nejvíc potřebuje klid. „Manžel je na tom po fyzické stránce dobře. Uzdraví se. Ale s psychikou je na tom špatně. Zhroutil se. Všechny moc prosím, aby nám dali pokoj,“ pokračovala žena.

Z rychloměrných pásků policie zjistila, že strojvedoucí před útěkem z kabiny použil rychlobrzdu. „Snížil tak rychlost ze 70 kilometrů v hodině na 41 kilometrů,“ uvedl mluvčí policie ve Frýdku-Místku Ivan Žurovec. Tento týden také budou výsledky jeho krevní zkoušky na alkohol. „Pokud nám Drážní inspekce doloží, že strojvedoucí jel na červenou, bude obviněn z obecného ohrožení,“ dodal mluvčí.

Při nehodě bylo zraněno 46 cestujících. Šest z nich je stále v nemocnici. Dvacet tři lidí se už u Českých drah přihlásilo o odškodnění. „Jestliže jsou více než tři těžce zranění, a nebo škoda převýší pět milionů, hrozí strojvůdci až deset let vězení,“ vysvětlil Žurovec.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání