Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Vozil drogy z Holandska: Hrozí mu 15 let!

Valdejch pašoval i etázi
Valdejch pašoval i etázi  (Autor: wikipedie.cz)
Autor: ČTK - 
16. února 2009
14:57

Patnáctiletý trest dnes navrhl státní zástupce pro šestačtyřicetiletého Milana Vadlejcha ze Strakonic, který je obžalován z mezinárodního obchodu s drogami.

Žalobce Radomír Klimeš hodnotí Valdejcha jako nebezpečného recidivistu. Za drogové delikty byl trestán už dříve. Valdejchovu komplici Liboru Vlkovi (44) žalobce navrhuje trest na spodní hranici sazby, která je deset let. Českobudějovický krajský soud o případu rozhodne ve čtvrtek.

Valdejch a jeho známý Vlk podle obžaloby vozili drogy z Holandska a pak je dále distribuovali. Ve Vlkově domě ve Štěkni na Strakonicku policisté objevili pěstírnu konopí.

"Do České republiky měli ze zahraničí, zejména z Holandska, dovézt více než deset kilogramů drogy marihuana a dále několik tisíc tablet drogy extáze," řekl novinářům předseda senátu Daniel Prouza. Podle žalobce je ale uvedené množství drog jen špičkou ledovce.

Zásahová jednotka zatkla Valdejcha předloni v Praze jen týden poté, co byl podmínečně propuštěn z vězení. Tam si odpykával trest za výrobu a držení drog. Našla u něj 100 000 korun, které prý inkasoval od dealerů drog.

Valdejch svou vinu popírá. Do Holandska prý pouze vyvážel stojánky pro motokrosové motocykly a zpět přivážel túje. Podle jedné z vyšetřovacích verzí, pro niž se ale nenašlo dostatek důkazů, ukrýval drogy právě v zemině u rostlin. Vlk prý netušil, co do Holandska převáží.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání