Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Policie rozbila varnu pervitinu na Slovácku

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK - 
11. února 2009
15:28

Kriminalisté z Uherského Hradiště zadrželi v pondělí večer tři muže, kteří prý v tajné varně v jednom z obchodů ve Starém Městě na Slovácku vyráběli pervitin.

Zadržení ve věku 26, 30 a 35 let podle policie společně připravovali drogu minimálně od září minulého roku, všichni jsou také sami uživateli pervitinu. ČTK o tom ve středu informoval mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental.

Podle něho muži drogu vařili asi dvakrát týdně, kdy pokaždé mohli vyrobit okolo pěti gramů pervitinu. "Dva mladší muži měli na starost samotnou výrobu drogy, nejstarší z trojice jim umožňoval výrobu v prostorách prodejny. Všichni byli obviněni ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek, za což jim hrozí až pět let vězení," uvedl Mergental.

Třicetiletý obviněný muž, který byl již v minulosti za podobnou trestnou činnost trestaný, navíc drogu údajně dál prodával. V současné době čeká na rozhodnutí soudu, zda bude stíhán vazebně, nebo na svobodě. Další dva členové skupiny jsou stíháni na svobodě.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání