Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kuřim: Bestie nechtějí za mříže

Klára Mauerová a Kateřina Mauerová
Klára Mauerová a Kateřina Mauerová  (Autor: Miroslav Homola)
Autor: Ondřej Požár, Miroslav Homola - 
26. listopadu 2008
22:44

Přijmu jakýkoliv trest! A nejlepší by možná bylo, kdybych svoje syny už nikdy v životě neviděla! To tvrdila Klára Mauerová (32) u soudu! Ale nakonec se odvolala proti devítiletému trestu!

Matce týraných kluků z kuřimské kauzy se do přísného vězení vůbec nechce.

A odvolání podalo i zbylých pět odsouzených bestií. Za mříže se jim zjevně také moc nechce. Rozsudek, který padl 24.října, tak není pravomocný. "Jsem spokojený s tím, že soud přijal obhajobu, že byla Klára Mauerová zmanipulovaná ostatními obžalovanými," tvrdil po vynesení verdiktu obhájce Kláry Daniel Ševčík.

Včera Blesku upřesnil, že se matka Ondry (9) a Jakuba (11) odvolala jen proti výroku o trestu. Ten se jí zdá příliš přísný. S výrokem o vině naopak Klára Mauerová souhlasí. Vinu totiž jako jediná ze šesti obžalovaných přiznala. A nejvyšší trest – deset let ve věznici se zvýšenou ostrahou – dostala její sestra Kateřina Mauerová (35). Ta však vinu tvrdě popírala a svalovala ji ve svém prohlášení i na Barboru Škrlovou (34).

Jako mírumilovného člověka pak vykreslil obhájce Jana Turka (32). Za mučení kluků na chatě ve Veverské Bítýšce vyfasoval pět let vězení. "Někteří obhájci ještě musí do pěti dnů odvolání doplnit. Pak se spis pošle Vrchnímu soudu v Olomouci k rozhodnutí," upřesnila mluvčí brněnského krajského soudu Miroslava Sedláčková.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání