Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Ďuričko: Starý Kočka zabil svého syna!

Autor: red - 
4. listopadu 2008
13:52

Bohumír Ďuričko poslal z vězeňské cely na Pankráci, kde sedí ve vazbě, troufalý vzkaz. "Starý Kočka zabil svého syna," řekl zpoza mříží. Ďuričku prý ke střelbě vyprovokoval!

Pánové se u stolu zřejmě furiantsky předháněli v tvrzení, kdo z přítomných dává více peněz na politiku. A v tu chvíli padla z úst Bohumíra Ďuričky osudná věta: "Kdybych byl kolotočář, tak mám ty miliony taky!" Řekl reportérům tn.cz přímo ze své vazební cely z vraždy obviněný Ďuričko.

"Po této větě Kočka starší vstal, šel na bar a něco řekl svému synovi," uvedl dále Ďuričko. Václav Kočka mladší poté vstal, šel k Ďuričkovi a praštil ho.

"Vstal jsem a ukázal mu, že mám zbraň," dodal Ďuričko. Podle něj ho ale Kočka mladší praštil podruhé. "Dál si už nic nepamatuju, jen to, že padly výstřely," dodal Ďuričko k celé události, jež se odehrála 9. října v restauraci Monarch, jen pár hodin poté, co zde předseda ČSSD Jiří Paroubek pokřtil svou novou knihu.

Kočkův advokát: "Je to skandál!"
Blesk.cz oslovil advokáta rodiny Kočkovy Josefa Lžičaře. "Ani ne měsíc po vraždě uspořádat ve vězení rozhovory s novináři považuji naprosto za nevídané a skandální," zhodnotil celou situaci dr. Lžičař.

Podle jeho informací Kočkova rodina o novinářké návštěvě ve vazební cele Bohumíra Ďuričky nevěděla. "Až se to dozví Václav Kočka starší, bude to pro něj určitě velký šok," řekl Blesku.cz Josef Lžičař.

Ďuričko: "Šušká se o odměně na mou hlavu!"
Bohumir Ďuričko se ze své cely nechal také mimo jiné slyšet, že se v jeho okolí šeptá o údajné odměně vypsané na jeho hlavu. "Vadí mi, že všude se mnou chodí pět policistů a dozorců. Jako kdyby mě měl někdo zabít," řekl do kamery Ďuričko. "Tady se všude šušká, že jsou na mě vypsané odměny," vysvětlil Ďuričko.

Minulý týden se Bohumír Ďuričko přes média Kočkově rodině omluvil a řekl, že svého činu lituje. Rodina Kočků však omluvu nepřijala.

Dva miliony pro pozůstalé
Krom toho, že Bohumíra Ďuričku s největší pravděpodobností čeká pár let za mřížemi, bude muset také vyplatit odškodné pozůstalým své oběti.

Podle slov právního zástupce rodiny Kočkovy Josefa Lžičaře tato povinnost vyplývá z občanského zákoníku. "Jednorázová satisfakce náleží pozůstalým přibližně ve výši dva miliony korun," řekl Blesku.cz Josef Lžičař.

Rodičům zavražděného - Václavovi a Olze z této částky připadne 480 tisíc korun, sourozencům Janovi a Olze 350 tisíc a každému z dětí - Václavovi, Editě a Davidovi – po 240 tisících.

Stejnou částku dostane také syn Kočkovy přítelkyně Markéty Nicolas, kterého má sice s jiným mužem, ale Kočka ml. jej vychovával. Rodina navíc bude požadovat, aby Ďuričko hradil výživné na děti své oběti. Mohlo by se vyšplhat na několik desítek tisíc korun měsíčně.

Václav Kočka se totiž zavázal při rozvodu platit na každé své dítě z prvního manželství výživné 15 tisíc měsíčně. Na syna, kterého měl s přítelkyní Markétou, dával asi osm tisíc.

Vyplacení odškodného by pro Ďuričku žádnou velkou finanční zátěží být nemělo vzhledem k tomu, že kauci za své propuštění z vazby je ochoten zaplatit až deset milionů korun.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání