Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Cyklista ubodal muže a další dva lidi zranil

Autor: Lenka Chvostová, op, rvs - 
5. října 2009
10:33

AKTUALIZOVÁNO: Ve Střelicích u Brna šokoval obyvatele hrozivý zločin. Neznámý pachatel ozbrojený nožem tam v neděli večer na zastávce autobusu jednoho muže zabil a další dva lidi zranil! Šlo o vyřizování účtů? Policisté se nyní snaží útočníka najít.

Skupinu lidí, kteří na zastávce u Sokolovny čekali na autobus do Brna, údajně napadl projíždějící cyklista. "Měl u sebe nůž," řekla rozrušená sestra zavražděného. Lidé, bydlící u zastávky, naznačili, že incident začal jako opilecká hádka mezi lidmi na zastávce.

Pobodaný muž (41) po napadení upadl na zem, kde mu zkoušela pomoci vyškolená záchranářka Veronika Švestková, která bydlí hned u autobusové zastávky. Snažila se ho oživit až do příjezdu sanitky. Muž však přesto svým zraněním na místě podlehl.

"K napadení došlo v ulici Antonína Smutného. Celkem byli napadeni tři lidé. Dva z nich, dvaačtyřicetiletá žena a šestatřicetiletý muž, utrpěli lehčí zranění a nyní jsou již mimo ohrožení života. Třetí napadený útok bohužel nepřežil," řekla pro Blesk.cz policistka Soňa Svobodová.

Vražda vzbudila v jinak klidné vesnici, která čítá 2618 obyvatel, pořádný rozruch. "Nemáme tu žádné problémové občany. Kdo ví, jestli ti lidé, čekající na zastávce, byli vůbec chataři," řekl Blesku.cz místostarosta Střelic Jiří Chloupek.

Ve Střelicích a okolí je několik chatových oblastí. Většina chatařů však podle místostarosty Chloupka jezdí spíš autem nebo vlakem, autobusem jich cestuje málo.

Spekuluje se, že mohlo jít o vyřizování účtů. Účastníci konfliktu, kteří čekali na zastávce a podle svědků byli hluční, mohli rozlícenému padesátníkovi třeba vykrást chatu nebo sklidit úrodu. Muž se je pak zřejmě vydal hledat. A když je našel, zaútočil!

Tragédie se stala kolem 18:30 a na místě bylo ve chvíli incidentu devět lidí, včetně desetiletého a patnáctiletého dítěte. Policisté už většinu svědků vyslechli, pouze jedna žena jim stihla ujet autobusem do Brna. Tu teď policie hledá kvůli svědectví.

Cyklista s nožem je podezřelý z vraždy a dvou pokusů o vraždu a policie po něm stále pátrá. Muž je asi padesát let starý a prošedivělý. V době zločinu na sobě měl khaki kalhoty a modrou džínovou bundu. Policie prosí případné svědky, aby se ozvali na čísle 158.

jsemmartina ( 5. října 2009 14:12 )

Frustrace vede k násilí jen násilníky.Morálka se zmenšuje úměrně se špatně pochopenou demokracií, podle které je vše dovoleno, a lidé chtějí jen práva a povinnosti je nezajímají. Církev dělá dost, ale dost lidí chce spíš blahobyt, vem kde vem..Ostatní je nezajímá. Katastrofa...

bosomfriend ( 5. října 2009 11:22 )

tak daleko to dovedly předšlé vlády, že samosoudci přibývají a zafrustrovaní občané vraždí. Morálka z české společnosti zmizela a ani cirkev nic proti tomu nic nedělá.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání