Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Řeporyje: Půjdou všichni policisté do basy?

Autor: Šimon Hradní - 
21. září 2009
09:08

Pět let za mřížemi! Tak přesně tolik může dostat policista, z jehož zbraně vypálený projektil zasáhl detektiva Lukáše M. (†27), který přišel o život minulý týden v Řeporyjích.

Dodnes sice není jasné, kdo detektiva zasáhl, na místě střelby se však nenašla jiná zbraň než ty, kterými pálili zasahující policisté po pachateli. A pokud se prokáže, že při střelbě pochybili, čekají je všechny do jednoho velmi citelné následky.

Přítelkyně zastřeleného: Policajta zabili jeho kolegové

V tisku se o víkendu objevily informace, že balistické zkoušky jsou již hotové a policistu prokazatelně zabila odražená střela jeho kolegy. Jak Blesk ale zjistil, není to možné! „Je absolutně vyloučeno, aby policie měla v současné době nevyvratitelné výsledky jakékoliv expertizy. Na to bude potřeba nejméně dvou týdnů,“ řekl Blesku policejní vyšetřovatel, který je s případem obeznámen, ale chce zůstat v anonymitě. To nepřímo potvrdila i mluvčí policejní inspekce Martina Lídlová: „Až bude balistická zkouška hotová a my ukončíme šetření, pak k tomu nějaké informace poskytneme.“

Svědci: Policajti stříleli bez výzvy



Celý případ však může mít až osudové následky pro všechny zasahující policisty. „Všichni mohou být stíháni za zneužití pravomoci veřejného činitele,“ řekl Blesku policejní zdroj. Podle jeho slov stříleli na auto, ve kterém byli další dva, tehdy neznámí lidé. Tím je bezprostředně ohrozili na životech. Navíc nepadly varovné výstřely do vzduchu. Ve vězení by tak mohli skončit všichni policisté, kteří v Řeporyjích stříleli.

V čem kriminalisté chybovali:
● Hledaného recidivistu Petra H. (†28), o kterém si kriminalisté mysleli, že může být ozbrojený, mohli zatknout už v hotelovém pokoji. Počkali však, až nasedne do auta.

● Po srážce s policejním autem zůstal recidivista zavřen v nepojízdném voze (auto mělo mimo jiné proražený chladič). Zasahující policisté mohli zavolat posily a počkat na zásahovou jednotku, která by hledaného zatkla. Nehrozilo, že pachatel z místa ujede.

● Policisté začali údajně pálit na auto, aniž by zazněly varovné výstřely. Navíc ve voze seděli další dva lidé, o kterých v tu chvíli kriminalisté nic nevěděli.

● Poté, co se Petrovi H. podařilo během střelby z auta utéct, ho policisté na útěku zastřelili neozbrojeného.V čem kriminalisté chybovali

kalichmann ( 21. září 2009 22:39 )

Tohle vypadá na docela velký průs-er. Těm klukům od Policie ho vůbec nepřeji.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání