Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Řádil v Hřensku sériový vrah? Rok po záhadné smrti tří trampů tu zmizely dvě dívky. V okolí byly nalezeny lidské ostatky!

Autor: dce - 
18. března 2018
07:00

Záhada ruské Hory mrtvých má svůj ekvivalent i v Česku. V roce 1987 byly v lese v Hřensku nalezeny ostatky tří trampů. Policie tehdy případ uzavřela jako nehodu - dva mladíci a jedna dívka měli být podle nich zabiti kulovým bleskem. Jenže podle všeho měli svázané nohy a jejich těla byla ukryta pod vrstvou hlíny a větví. Na nedalekém místě navíc rok na to zmizely dvě dívky. V okolí se také později našli lidské ostatky a také oblečení či batohy! Znamená to, že v Hřensku řádil sériový vrah?

Bylo léto roku 1987, když se tři trampové Petr (†26), Pavel (†23) a Lenka (†22) vydali na výlet do Hřenska. O pár měsíců později našel houbař (podle jiné výpovědi to ovšem byli tři horolezci...) v lese u Mezné Louky dvě lidské lebky. Policie při prohledávání okolí našla dvě kostry, které k lebkám patřily a ještě jeden kompletní skelet. Až o měsíc později v říjnu 1987 policie nález těl oznámila rodičům tří trampů.

Ostatky nesly známky, které by jasně ukazovaly na násilnou smrt. Petr měl na noze kanady rozřezané kolem kotníků. S Pavlem k sobě byli připoutaní. Lenka ležela zakrytá zeminou a větvemi v úžlabině nad nimi, vzdálená asi 80 metrů. 

Na konci následujícího roku policie případ odložila s tím, že se nejednalo o trestný čin. Trampy měl zabít kulový blesk. Opakované stížnosti na vyšetřování ze strany rodičů zemřelých, přinesly jen jediné - zamítavé závěry a zpopelnění důkazů. Tomu ale nikdo z jejich blízkých nevěřil. Zejména Petrova maminka Eva po vrahovi pátrala dlouhé roky. Nyní je navíc přesvědčena, že ho našla... Podle ní se jednalo o velitele pohraniční stráže Ladislava F.

Rok po smrti dvou trampů byly v okolí naposledy spatřeny i dvě dívky, po kterých jako by se později slehla zem. Lenka (†18) a Ilona (†19) vyrazily na výlet z Plzně. Podle svědectví směřovaly do Hřenska. Když si nakupovaly v Jalůvčí u Děčína věci v samoobsluze, měly už být dávno doma. Pak už je viděl jen jeden člověk - výběrčí u Pravčické brány Josef Dvořák, který jako poslední viděl naživu i trojici trampů...

On sám se podle pořadu Očima Josefa Klímy domnívá, že dívky zabil stejný člověk jako trampy - pohraniční strážník. Právě on totiž byl podle záznamů pohraničníků ve službě a záhadně krátce po smrti trampů změnil trasy hlídek, aby nechodily místem činu. Ladislav F. je ovšem už několik let po smrti.

S Ladislavem F. ale maminka trampa Pavla pojí i smrt pražské prostitutky z roku 1995. V identikitu údajného vraha poznala právě šéfa pohraniční stráže - a stejně tak ho poznali i další lidé. Vraždu prostitutky se ale nikdy nepodařilo vyřešit.

Podle FTV Prima byly ovšem v okolí Mezné Louky nalezeny i další děsivé věci. Dle svědectví jde o lidské ostatky, které nepatřily ani třem trampům ani dvěma pohřešovaným dívkám. Objeveny také byly části oblečení a batohů! Hlášení o nálezech lidských ostatků navíc prý pohraniční stráž minimálně jednou ani neprověřila...

saphira18 ( 21. ledna 2019 20:50 )

Možná, že je to jen náhoda, ale někdy v roce 1992-93 jsme byly na Mezní Louce na vandru tři kamarádky. spaly jsme v lese cca 4 km směrem na Pravčickou. Bylo to o víkendu a v sobotu jsme zašly na Mezní L.,byl tam stánek s občerstvením a chlapík co v něm byl se nás bez jakéhokoliv důvodu začal vyptávat kolik nás je, jestli jsme sami a jestli se nebojíme, když se tam několikrát vraždilo. Tenkrát jsme to neřešily, ale teď z toho mrazí.

Mily ( 23. března 2018 10:11 )

Dobrý den Tomáši.Mohl by jste se mi prosím ozvat.Trochu se tímhle případem zabývám.Pocházím z Děčína,jsem horolezec a některé vêci co píšete jsem nikdy neslyśel. milanpolak.1@seznam.cz

TomasV ( 18. března 2018 21:35 )

1987 Při výkonu služby na hranici tragicky zahynul kapitán SNB MILAN KAKAČKA z oddělení OSH Jablonné v Podještědí. Spadl z věže ?

TomasV ( 18. března 2018 20:56 )

Lenka byla moje spolužačka, dobře se učila, byl to myslím poslední ročník VŠCHT ... Byli jsme pak na výslechu u StB ... Pak jsem se dozvěděl, že to chtěli hodit na nějaký horolezce. Já jsem si myslel, že to udělal jistý trenér boxu, co trénoval známého boxera, z PS Hřensko, co byl následně převelen. Prý tam následně spadl i nějaký StB z věže, když kontrolovali, kdo byl přítomen v té době v Hřensku. Ale důkazy, po těch letech to je potíž ... Blesk to určitě nebyl. Z výpovědí vím, že se před tím s někým pohádali v hospodě ...

sachmat ( 18. března 2018 20:55 )

Každopádně to byl někdo kdo projevoval homosexuální a navíc sadomaso sklony, jestliže článek obsahuje pravdivé info.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání