Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Před 23 lety zmizel Honzík Nejedlý: Jeho otec zemřel aniž by se dozvěděl, co se synovi stalo

Autor: dce - 
17. ledna 2021
13:59

Před třiadvaceti lety vládlo v Praze podobné počasí jako v předchozích letech. Uprostředně nezvykle teplého ledna vyběhl devítiletý Honzík Nejedlý z domu a zamířil za kamarádem. Potkal ho známý lékař. Pak už ho nikdy nikdo neviděl. Jeho otec, který zemřel před 7 lety, se tak už nedozvěděl, co se s jeho synem stalo.

Příběh Honzíka Nejedlého zná snad celá republika. Chlapec zmizel před dvaceti lety a nikdy se nepodařilo zjistit, co se stalo. Bylo 17. ledna 1998, když Honzík vyběhl v šedivých teplácích, šedé mikině a tmavomodré péřové bundě z domova v Praze Podolí na ulici. Mířil za kamarádem, u kterého chtěl hrát počítačové hry. Jenže tam nedošel.

Po cestě ho potkal ještě lékař, který Honzíka znal a zeptal se ho kam míří. Byl poslední osobou, která chlapce viděla. Když ve smluvenou dobu Honzík nepřišel domů, začali po něm rodiče pátrat. Zavolali i na policii ale ta nejprve prověřovala je samotné. "Chyba byla, že dlouho prověřovali mě a manželku. A variantu, že ho někdo mohl unést, v prvopočátku nebrali v potaz. Ani nenasadili psa. Toho jsme si vynutili asi po dvou dnech, ale to už bylo zbytečné. Ztratili čas, první noc, kdy to bylo nejdůležitější,“ říkal MF Dnes Honzíkův otec Marcel Nejedlý.

Pátrání pak policie vyhlásila oficiálně 20. ledna; zapojily se desítky policistů, vrtulník s termovizí, říční policie i Interpol. Prověřovalo se koryto řeky i seznam pedofilů. Bez výsledku, o chlapci nezjistili absolutně nic.

Jedinou nadějnou stopu rodině dal ještě v roce 1998 prostitut, který údajně pracoval v rakouském gay klubu. „Bylo nás v tom podniku pět kluků a dvě děti. Jedno z nich, říkali mu Daniel, to byl váš Honza,“ tvrdil. „Ty děti pak někam odvezli. Oni si je prodávají mezi sebou, aby maskovali stopy."

Rodině slíbil kontakt s osobou, která jim dítě prodá zpět. Měli se setkat v noci na Václavském náměstí, ale Marcel dostal strach a přivolal policii. "Přijelo tam pět policejních aut a z nich vyskákalo pětadvacet policajtů. Ten člověk se samozřejmě neukázal. Policajti všechno zkazili,“ tvrdil Nejedlý.

Roky tak rodina strávila v zoufalství a beznaději. Stále pátrali a stále doufali. I Honzíkova sestra Adéla (27), která věřila, že je stále naživu. Marcela ale v roce 2014 zabila rakovina. O svém synovi se nikdy pravdu nedozvěděl.

Beninecka ( 18. července 2021 17:53 )

nooo kdyz policie a rodina moc dobre vedeli ze ten radoby dokturek byl posledni kdo ho videl tak se na nej meli zamerit a treba by kapl bozskou mam pocit ze v tom pripadu cele ty roky neco smrdi ten doktor v tom ma sakra prsty a moc dobre vi co se s klukem tehda stalo

papik ( 20. ledna 2021 22:41 )

CO se s ním stane, až o něj přestanou mít zájem?
a) nechají ho jít
b) budou mu do smrti vařit drogy
c) i smrt se dá zpeněžit

Monikay ( 25. ledna 2018 18:47 )

Má hezkou maminku. Pokud ho unesli jako dítě, nemám představu co se stane, až vypadne z toho věku, kdy je o tyto chlapce zájem. Možná mu dávají drogy a vytvořili mu závislot... Napadlo mně, jestli se třeba později ještě jako dospělý nemůže pokusit o útěk.... Každopádně by to co ho čekalo jako dítě bylo hrozné.

dudinka ( 18. ledna 2018 14:43 )

Klučík je celý maminka. Taky bych jim přála, aby to šťastně dopadlo... Možná si to vyčítali, ale zvytečně. Nemohli za to.

amas ( 18. ledna 2018 02:41 )

pri cteni toho clanku me napadla takova vec..ten lekar,ktery toho chlapce videl posledniho,znali se,chlapec k nemu mel duveru a sel s nim domu,ten ho zneuzil a zabil,tela se zbavil..pokud bydlel v te dobe,kde byla zahrada,tak ho mohl zakopat tam....A sam se pro jistotu prihlasil jako svedek,protoze nemohl vedet,jestli ho nekdo s chlapcem nevidel,s tim,ze ho potkal a mluvil s nim..a tak to i mohlo byt...v te dobe jeste nejezdili pedofilove v autech a nesbirali deti primo z chodniku

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání