Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pilota zastřelili za letu! Zemřeli 4 lidé kvůli žárlivosti nebo penězům?

Autor: red - 
1. listopadu 2016
11:10

Letadlo se může zřítit z různých příčin, například kvůli technické závadě či špatné navigaci nebo kolizi s ptáky. Nestává se však, aby někdo za letu zastřelil pilota. Přesně takto podivný případ před dvaceti lety vyšetřovali kriminalisté. Co se na palubě sportovního letadla vlastně stalo?

Na palubě sportovního letadla byl pilot a tři cestující. Vpředu seděli dva muži, za nimi dvě ženy. Jednou z nich byla Sabine R. (41), která byla milenkou ženatého pilota Hanse-Petera S. (47) z Hannoveru. Druhou ženou byla učitelka Ulrike D. (41).

Posádka se vracela z německého ostrova Syrt do Hildesheimu. Letadlo tam však už nikdy nedoletělo. Krátce před plánovaným přistáním se zřítilo. Nejprve to vypadalo na pilotovu chybu, ale soudní pitva prokázala, že za zřícením letadla stojí naprosto něco jiného. V pilotově zátylku se totiž našla kulka!

Kriminalisté ohledali trosky sportovního letadla typu Beachcraft 35 s poznávacími znaky D-ENNT a zjistili, že pilot byl mrtev dávno před zřícením.

Chvíli se spekulovalo, že na palubě byl další cestující, ale tuto domněnku policejní mluvčí zavrhl. Co se tedy vlastně stalo? Jednou variantou byla vražda ze žárlivosti. Vraždit měla zhrzená milenka, která se nedokázala smířit s tím, že její milý nehodlá splnit slib a odejít od rodiny. Znovu a znovu se vrací domů do vily do Hannoveru k manželce a dcerce, a dokonce jim vozí dárky! Když jej nemůže mít ona, tak nikdo.

Druhá teorie nebyla tak dramatická. Pilot Hans-Peter S. a druhý mužský pasažér Rainer B. měli mít prsty v temných obchodech. Právě pilot byl znám jako dravec ve stavebním podnikání a v době, kdy se neštěstí odehrálo, se vrhl na obchod s realitami. Rainer, který se v letadle usadil vedle něj, byl investiční poradce. Že by se vedle pilota neposadil kvůli tomu, aby měl lepší rozhled po krajině, ale kvůli obchodům? Po chvíli se však rozhovor zvrtl a místo dohody přišla kulka?

Červenobílý stroj se zvedl ze startovací plochy krátce před třetí hodinou odpolední. Přesně o půl šesté se pilot ohlásil: „Přelétl jsem přes Hannover, nalétávám k přistání…“ Chvíli poté letadlo spadlo. Policisté v troskách našli pistoli typu Walther…

Před dvaceti lety se v Německu zřítilo letadlo. Jeho pilot byl zastřelen! Co se na palubě stalo? Před dvaceti lety se v Německu zřítilo letadlo. Jeho pilot byl zastřelen! Co se na palubě stalo? | archiv Blesku

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání