Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Přežila útok kanibala Hojera: Matlal mi po těle krev, pak se mě ptal na rodiče

Autor: ljš - 
8. července 2016
06:09

Tři hodiny bojovala o život s monstrem, které má na svědomí nejméně pět obětí. Napadená brutální útok kanibala Ladislava Hojera sice přežila, nikdy na něj ale nezapomene.

Žena, která si z pochopitelných důvodů nepřála zveřejnit své jméno ani tvář, o znásilnění promluvila v dokumentu České televize Hrdelní zločiny. „Vůbec bych to do něj neřekla, když bych ho potkala. Spíš bych řekla, že je to takovej ubožák, co si třeba shání ženskou a neumí to,“ popsala žena, jaký dojem na ni sériový vrah dělal.

Pak se pustila do popisu samotného napadení. „V noci jsem se cestou domů octla Na Chmelnici a čekala jsem na tramvaj. Přešel kolem mě nějaký člověk, obešel mě a pak jsem cítila, že mě podebral zezadu pod krkem a odtáhl mě za trafiku. Tam mě povalil a začal mě škrtit. Svlékl mě ze šatů, a tak nějak se mě pokoušel znásilnit. Ale neustále mě při tom přiškrcoval, chvílema si se mnou zase povídal. Bylo to takový celkově podivný,“ vzpomíná žena.

Hojer ji za trafikou týral dlouhé tři hodiny. „On měl takový záchvaty strašný brutality, že mě třeba příliš škrtil. Už mi pak tekla krev z uší a z pusy a z nosu a on to po mně matlal prostě po celý osobě a pak zase chvíli oddech a nějaký povídání. Vyptával se mě, jestli žiju s rodičema, a vůbec na můj život. Jestli nechci cigaretu, třeba si zakouřit a pak ho zase popadly nějaký běsy a zase znovu začal,“ vyprávěla o nejděsivějším zážitku svého života.

Nakonec měla obrovské štěstí, že se jí podařilo vysmeknout a před Hojerem utéct. „Potom jsem se s nim setkala až u soudu. Připadal mi jako takovej strašnej slušňák, takovej nevinnej chlapec, no,“ přiznala.

Znalci ale Hojera popsali jako bezcitného, asociálního sadistu se značným sklonem k agresi. „Šlo o to, že byl primitivní, měl snížené IQ, a v té svojí společnosti, kterou mu v podstatě dělal jen mladší bratr, hrál roli takového osla. Všechny zavražděné byly hezké. On by nikdy neměl naději s nimi promluvit, ne tak je sbalit. To ještě umocňovalo tu jeho nenávist k těm ženskejm,“ uvedl sexuolog Pavel Zemek.

Znalci se shodli, že u Hojera není žádná naděje na jeho nápravu, a soud proto kanibala poslal na šibenici.

Čtěte také: Velký rozhovor s kriminalistou Fialou, který pomáhal Hojera dopadnout. Kanibal ho při rekonstrukci objímal

+ v dalším čísle Nedělního Blesku čtěte další díl původní české krimi Mordparta

maledivy2016 ( 9. července 2016 05:14 )

Zlatý komunisti

maledivy2016 ( 8. července 2016 15:54 )

Škoda že si neodchytnul třeba Veš krnovou..

jessie ( 8. července 2016 12:04 )

ty taky asi pacient

kate ( 8. července 2016 11:20 )

Ty pitomá koule máš také zřejmě IQ tykve !

jessie ( 8. července 2016 10:49 )

nedostal .byl by uznán duševně chorým a v pohodičce by chvíli byl v léčebně.pak uznán uzdraveným a mohl by začít vraždit beztrestně zmovu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání