Muž s velmi příjemným vystupováním nejprve ženu oslovil, vlichotil se jí do přízně a potom přicházel s nabídkou vyčištění zlata. Přitom měl slíbit, že cennosti na domluveném místě vrátí. To se až na výjimku nestalo. Vrátil se pouze jednou, kvůli „vyššímu zisku“. Zprvu nedůvěřivá seniorka mu k vyčistění svěřila „jenom“ zlaté náušnice. Mostečan, aby vzbudil důvěru oslovené ženy a tím získal větší množství šperků, nechal náušnice skutečně vyčistit a vrátil je majitelce. Seniorka mu na to konto svěřila cennosti za několik tisíc korun. Ty už ovšem neviděla. Mostečan tak měl ze svých obětí vylákat šperky za téměř 117 tisíc korun. Tři z poškozených měl navíc připravit i o peníze, podle všeho zinkasoval téměř 22 tisíc korun. Celková škoda tedy dosahuje téměř 139 tisíc korun. Příjemně vystupující muž oslovoval ženy na veřejných místech v centru Mostu.

Policisté po „neznámém“ muži intenzivně pátrali několik měsíců. O pomoc požádali také občany, na které se obrátili prostřednictvím médií. „Tímto děkujeme občanům a médiím za pomoc při objasnění případu a dopadení podezřelého“.

Policisté 57letého Mostečana, ihned po jeho dopadení, obvinili ze spáchání trestného činu podvodu. Muž se k činům přiznal, policistům uvedl, že získané šperky zpeněžil a finance použil pro svoji potřebu. V případě odsouzení mu hrozí až dva roky za mřížemi. Stíhán je na svobodě. Na případu policisté nadále pracují.

por. Alena Bartošová tisková mluvčí PČR