K násilnému a zavrženíhodnému skutku došlo ve středu 1. října po 11:00 hodině na tramvajové zastávce v Ostravě – Zábřehu „Hulvácká“ ve směru na Mariánské Hory. Muž na invalidním vozíku čekal na příjezd tramvaje, když jej zezadu brutálně napadl mladík a odcizil mu mobilní telefon. Pachatel se svou spolupachatelkou byli krátce po činu zadrženi policisty oddělení hlídkové služby.

Případ si převzali kriminalisté městského ředitelství. V současnosti je osmnáctiletý muž obviněn z trestného činu loupeže a jeho spolupachatelka z trestného činu podílnictví. Muž je v tuto chvíli ve vazbě. Zavrženíhodná v tomto případě je skutečnost, že mladík si pro svůj útok vybral osobu, která v podstatě neměla možnost obrany. Pachateli hrozí trest odnětí svobody od 2 do 10 let.

Kriminalisté se obracejí na veřejnost se žádostí o sdělení jakékoli informace, která by mohla mít souvislost s vyšetřováním tohoto závažného trestného činu. Důležité by mohlo být hlavně svědectví staršího muže v klobouku, který napadenému pomáhal a komunikoval s ním těsně po přepadení a také dvou žen, které v době útoku stály na prvních schodech podchodu.

Občané mohou své informace sdělit přímo na služebnu Městského ředitelství policie Ostrava, telefon 974 726 613, 974 726 602, případně na bezplatnou telefonní linku 158.

Za případné informace a pomoc policie veřejnosti děkuje.

por. Mgr. Daniela Vlčková tisková mluvčí PČR